Варна. На 1 юни родители, деца и приятели на варненското

...
Варна. На 1 юни родители, деца и приятели на варненското
Коментари Харесай

Родители, деца и гости отбелязаха Деня на детето в „Зеленият морски двор на Варна“

Варна. На 1 юни родители, деца и другари на варненското пространство за ранна социализация и предварителна защита на деца от 0 до 3 години се събраха за един по-интересен празник, оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна .

Дните, отдадени на най-малките в плана на Медицински университет – Варна „ Зеленият морски двор на Варна ", минаха под знака на празничните страсти, а посетителите се радваха на основаното положително въодушевление, изобретателни хрумвания на уредниците и разнородни игри.

Една от главните атракции бе и обичаната играчка на децата в пространството от неговото основаване през 2018 година – Охлювът. Този път обаче той оживя пред погледите на дребните гости. Всяко дете имаше опция да го прегледа и допре, да направи съпоставяне сред играчката, хартиените и същинските охлюви, да прегледа брошура, да чуе стихотворение или приказка за този воин. Най-смелите сами „ разходиха и срещнаха " охлювите с пространството на „ Зеленият морски двор на Варна ".

Празничната изненада бе готова от целия екип на „ Зеленият морски двор на Варна ", с поддръжката на Библиотеката на Медицински университет – Варна.

„ Зеленият морски двор на Варна " е междинно място – пространство сред фамилията, дома и социума – там, където детето е с другите деца и възрастни. Той е център за срещи и другарство на разнообразни равнища (родители-деца-специалисти), за ранна социализация и предварителна защита посредством диалози и чуване, следва концепциите на Франсоаз Долто за „ модел за бъдещото общество на търпимостта и толерантността " с прочит през XXI век.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР