Варна. Мобилни групи на Министерството на туризма инспектират всички плажове

...
Варна. Мобилни групи на Министерството на туризма инспектират всички плажове
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Мобилни екипи инспектират всички плажове, не само тези на концесия или под наем, специално се проверява осигурен ли е достъп

Варна. Мобилни групи на Министерството на туризма инспектират всички плажове по Черноморието. Проверяват се както плажовете, отдадени на концесия или чартърен, по този начин и неохраняемите линии и гарантирането на свободния пешеходен достъп до тях. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред медии във Варна, където направи инспекция на Френския залив, село Осеново, община Аксаково дружно с представители на общината, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Поводът за инспекцията са получени в Министерството на туризма сигнали от жители, че достъпът до плажа е възпрепятстван поради сложени железни ограждения. Бе открито, че част от оградения аграрен парцел е частен, само че без значение от това пешеходният достъп до морския плаж би трябвало да бъде обезпечен, както изисква законът.
Министър Ангелкова заяви, че Министерството на туризма е сезирало община Аксаково, която да направи нужните инспекции и да откри дали оградата е законна. В противоположен случай тя ще би трябвало да бъде отстранена.
От своя страна зам.-кметът на община Аксаково Красимира Дянкова съобщи, че общината ще излезе със мнение по случая в границите на седмица. Екипите на Министерството на туризма през днешния ден са инспектирали също плажовете на „ Ривиера “ и Златни пясъци “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР