Варна. Множество граждани се събират край Първа буна на крайбрежната

...
Варна. Множество граждани се събират край Първа буна на крайбрежната
Коментари Харесай

Варна: Множество граждани се събират край Първа буна на крайбрежната алея в града, за да наблюдават хвърлянето на Светия кръст в морето

Варна. Множество жители се събират край Първа буна на крайбрежната алея във Варна, с цел да следят църковния обред „ Велик Богоявленски водосвет “ и хвърлянето на Светия кръст в морето, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Част от хората са застанали по скатовете в Морската градина, а други - около брега на буната. В региона е обезпечено полицейско наличие за запазване на публичния ред, като до буната се позволяват единствено участниците, които ще се включат в ритуала и ще скочат за кръста в студените води на Черно море. В региона са обезпечени и медицински екипи. Метеорологичните условия разрешават кръста да бъде хвърлен в морето от катер, както се прави по традиция всяка година.
От страна на Военноморските сили също са подхванати всички нужни ограничения за обезпечаване сигурността на жителите, които ще скачат в морето, както и на наблюдаващите. Водолазна група и катери обезпечават сигурността на участниците в ритуала. Събитието е подсигурено от Военноморските сили в състав - водолазна група, която обследва региона за сигурността на искащите да вземат участие в ритуала. Група ще бъде ситуирана и във водата – моторен катер с екипаж, както и лек катер, вид „ Зодиак “, за обезпечаване на водолазната група.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР