Варна. Младежкият симфоничен оркестър при Националното училище по изкуствата Добри

...
Варна. Младежкият симфоничен оркестър при Националното училище по изкуствата Добри
Коментари Харесай

Оркестърът на НУИ „Добри Христов“ - с концерт за награда „Варна“

Варна. Младежкият симфоничен оркестър при Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ във Варна ще изнесе концерт навън през днешния ден от 17 ч. в двора на учебното заведение, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . Проявата е с вход свободен и е отдадена на получената премия „ Варна “, която оркестърът получи тази година за ярки достижения в региона на културата.

Празничният концерт ще напомни духа на изисканите вечери отпреди 95 години, когато е положено началото на първия български фестивал - ММФ „ Варненско лято “. Под палката на ръководителя на оркестъра маестро Страцимир Павлов ще прозвучат обичани от музиканти и аудитория произведения. Сред тях са откъс от „ Тъй рече Заратустра “ на Рихард Щраус, „ Тореадор “ от сюита „ Кармен “ на Жорж Бизе, „ Валс “ от балета „ Спящата хубавица “ на Пьотр Илич Чайковски, „ Гранада “ на Мануел де Файя.

Публиката ще се срещне с творби от разнообразни музикални стилове и столетия, измежду които са и фрагменти от мюзикъла „ Уестсайдска история “ на Ленард Бърнстейн, както и една от емблемите на българската симфонична музика - „ Ръченица “ на Петко Стайнов. В концерта солисти ще са учениците от компетентност „ Поп и джаз пеене “ Александрина Петрова и Донко Марков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР