Варна. Министърът на околната среда и водите Нено Димов награди

...
Варна. Министърът на околната среда и водите Нено Димов награди
Коментари Харесай

Министърът на околната среда и водите Нено Димов награди днес отличника във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна

Варна. Министърът на околната среда и водите Нено Димов награди през днешния ден отличника във Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Никола Йонков Вапцаров “ във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Той взе участие в формалната гала по дипломиране на студентите от випуск 2019 година и награди Диляна Димитрова – студента с най-голям триумф.
„ Авторитетът на ВВМУ е неоспорим освен като място за подготовка на висококвалифицирани експерти за военноморските ни сили и морската промишленост, само че има и скъп принос за развиването на този бранш в България “, сподели министър Нено Димов. Той открои значимостта на региона на Черно море, в който общите старания би трябвало да са ориентирани към използване на ограничения и политики, които да подсигуряват неговото запазване и стабилно ръководство.
Министър Димов посети и Центъра за ръководство на морските води във ВВМУ, където се срещна с функциониращата осведомителна система за поддръжка на ръководството на бреговата зона, която разрешава автоматизирано събиране, обработка и разпространяване на данни от разнообразни осведомителни системи, които имат отношение към ръководство на водите. Чрез нея е основана опция за визуализация на морската среда в действително време и прогнозиране и предварителна защита на нефтени разливи. Центърът разрешава бъдещите морски фрагменти да упражняват в действителна конюнктура интервенции за отбягване на нефтени разливи и взаимни дейности сред разнообразни съдове за преодоляването им.
Системата е осъществена с финансиране от Министерство на околната среда и водите по план „ Интегрирана осведомителна система за поддръжка ръководството на бреговата зона “. Средствата са обезпечени от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 година Центърът е значим инструмент за ръководство на морските води в акваторията на България, а данните от него дават солидна основа в процеса на взимане на решения при ръководството на морската ни околна среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР