Варна. Марио Смърков, областен управител на Област с административен център

...
Варна. Марио Смърков, областен управител на Област с административен център
Коментари Харесай

Областният управител Марио Смърков оспори в съда решението Варна да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир

Варна. Марио Смърков, регионален шеф на Област с административен център Варна, упражни пълномощието си по член 45 алинея 4 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация /ЗМСМА/ и оспори Решение №768-3/10.12.2021г. и Решение №768-3-1/10.12.2021г. посредством Общински съвет Варна пред Административен съд Варна, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Варна . Съгласно цитираната норма от ЗМСМА регионалният шеф упражнява надзор за правомерност на актовете на общинските препоръки, в случай че в закон е планувано друго. Той може да върне незаконосъобразните актове за ново разискване в общинския съвет или да ги оспорва пред съответния Административен съд.

Оспорването стопира осъществяването на самостоятелните и на общите административни актове и действието на подзаконовите нормативни актове, в случай че съдът откри друго.

С посочените решения общинските съветници анулират решението си от 02.05.2017г., акцииите, съставляващи 29% от капитала на „ Международен панаир Пловдив “ АД да бъдат безплатно трансферирани от Община Варна на страната и дават единодушие същите да бъдат апортирани в капитала на „ ПЪЛДИН ТУРИНВЕСТ “ АД - гр. Пловдив.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР