Варна. Коледен базар на картички и играчки, изработени от учениците,

...
Варна. Коледен базар на картички и играчки, изработени от учениците,
Коментари Харесай

Варна: В Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ беше открит коледен базар с ръчно изработени картички и играчки

Варна. Коледен базар на картички и играчки, направени от учениците, проведоха в Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . По-късно стартира коледният театър и посрещането на Дядо Коледа. Пред родители и посетители уредниците показват плана „ Приложен спектакъл в поддръжка на деца и младежи с повредено зрение “. Чрез образуване и осъществяване на театрални работилници ще се работи за развиване на уменията за изложение, вербална и физическа убеденост, автономия и самостоятелност на деца и младежи с повредено зрение. Целта на плана е да се трансформират настройките, упованията, темпото на приобщаване, адекватността на гарантирането на равни благоприятни условия и пригодността за претовареност на хората със зрителни увреждания, подкрепени от ръководителите по плана и родителите на учениците.
Проектът е подкрепят от Европейски структурни фондове по Оперативна Програма Развитие на човешките запаси – „ Транснационални и дунавски партньорства за претовареност и напредък “. Координатор на плана е Фондация за развиване на културния и бизнес капацитет на гражданското общество (ФРКБПГО), а сътрудници са двете учебни заведения за възпитаници с нарушено зрение във Варна и София, Асоциация на родителите на деца с нарушено зрение и UCAN Productions, Уелс.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР