Варна. Кандидатите за евродепутати от БСП проф. Румен Гечев, проф.

...
Варна. Кандидатите за евродепутати от БСП проф. Румен Гечев, проф.
Коментари Харесай

Кандидатите за евродепутати от БСП проф. Румен Гечев, проф. Мариела Модева и д-р Десислав Тасков проведоха среща - дискусия с варненската общественост

Варна. Кандидатите за евродепутати от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев, проф. Мариела Модева и доктор Десислав Тасков организираха среща - полемика с варненската общност на тематика „ Образование, опазване на здравето, просвета, туризъм и стопанска система през призмата на Европа “. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . “Това са хора с доста опит, с доста познания, които са същински българи, същински хора, които мислят ляво, пазят левите хрумвания, обществената правдивост ”, обърна се към присъстващите националният представител Анелия Клисарова.
На срещата участваха представители на бизнеса, университетските среди и здравната сфера. Пред тях проф. Румен Гечев беше безапелационен, че Българска социалистическа партия е най-доказаната проевропейска партия, а 10-годишното ръководство на ГЕРБ отдалечава България от европейските полезности. „ Ние желаеме да върнем духа на Европа от 70-те и началото на 80-те години – Европа на обществената правдивост. Особено образците на северноевропейските страни, съчетаващи висока степен на икономическо развиване, високи технологии. Скъпи другари, така наречен скандинавски страни, за които знаете, са в първата десетка в света по конкурентноспособност. И тези страни са известни с гратис обучение, с гратис опазване на здравето “, съобщи проф. Гечев.
Проф. Модева пък разгласи, че за 12 години участие на България в Европейски Съюз, по този начин и не е решен казусът с районните разлики у нас. Тя уточни, че не е редно стандартът на живот да е радикално друг в огромните градове и в селата и добави, че не би трябвало да се разчита еврофондовете да решат всички проблеми в страната. „ Аз съм уверена, че както стопанската система и финансите, по този начин и сферите на образованието, науката и културата са извънредно значими, да бъдем доста готови, доста способени и да сме наясно с процедурите, посредством които ние да пазиме българските жители в европейския парламент “, сподели проф. Модева.
Д-р Десислав Тасков се закани да бъде комплициран завършек на лимитите за опазване на здравето. Той беше безапелационен, че сред здраве и пари не би трябвало да има знак за тъждество. „ Имаме крещяща потребност от правдивост, обществена правдивост. Борба с неравенството, битка с бедността, опазване на националното достолепие. Всъщност това, което приказваме ние в нашата социалистическа партия. Какво национално достолепие може да имаме, откакто оня ден приели, че в действителност има двойни стандарти. Уважаеми дами и господа, европейци, варненци, приказваме за двойни стандарти! А ние не сме ли хора? Ето това нещо би трябвало да завърши “, сподели доктор Тасков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР