Варна. Женският ни национален отбор по плажен хандбал надви Румъния

...
Варна. Женският ни национален отбор по плажен хандбал надви Румъния
Коментари Харесай

Жените биха Румъния на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна

Варна. Женският ни народен тим по плажен хандбал надделя Румъния след осъществяване на дузпи на Европейското състезание по плажен хандбал във Варна.

В извънредно оспорвана среща нашите завоюваха първата част след златен гол и 18:18 в постоянното време. Сценарият се резервира и във втората, която румънките взеха трагично с 16:15. При дузпите българките стартираха решително и поведоха с 6:0, с което взеха и триумфа. Кристина Миланова осъществя най-вече точки за българския отбор, а по-късно застана на вратата при shoot out-а и избави първите три офанзиви на румънките.
„ Мачът протече много динамично, тъй като и двата тима нямаше какво да губят. Всеки искаше успеха и се получи оспорвана среща. Това е плажният хандбал – до последно не знаеш кой ще е победител. Както имаш удобна преднина от 4 гола, внезапно играеш за златен гол. Но девойките съумяха да се съберат, да се концентрират при shoot out-а и показахме, че при дузпите сме доста класни и постоянно можем да спечелим “, съобщи след срещата треньорът на България Ирина Миладинова.

В последните два мача нашият щаб промени както тактиката, по този начин и отношението към самите срещи за събаряне на напрежението от девойките.
„ Разбрахме, че в предварителните групи най-вече им тежеше напрежението. Това, че са домакини, че за пръв път са на толкоз огромен конгрес. Сблъскаха се с много огромни хандбални сили, с огромни гении от Европа. И върху девойките се стовари огромна тежест да показват България в Европа и то на родна земя. Вече се отпуснаха. Това е тяхната игра. Не са ни неприятни девойките, играят със сърце и дух за България. Дай Боже да победим и в идната среща “, приключи Миладинова.

В 10 часа на следващия ден женският ни народен тим среща Русия.

Мъжете отстъпиха на Гърция с 0:2 (14:20, 17:22). В 15 часа през днешния ден играят с Турция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР