Варна изостава от другите градове по отношение на размера на

...
Варна изостава от другите градове по отношение на размера на
Коментари Харесай

Бранимир Балачев: Увеличавеме данъка за придобиване на имот, за да инвестираме в междублоковите пространства

Варна изостава от другите градове във връзка с размера на налога за придобиване на имущество и по тази причина той ще бъде повишен от 2,6 % на 3 %. Освен това общината ще се възползва от строителния взрив, разяснява в предаването „ Зала Пленарна ” по Дарик ръководителят на групата на ГЕРБ и на финансовата комисия в локалния парламент Бранимир Балачев. Според него нарастването е минимално и няма да съставлява тежест за хора, които купуват парцели за десетки хиляди евро.

Генерираните в допълнение средства, които се чака да бъдат в размер на 3,7 млн. лева годишно, ще се употребяват за осъществяване на общинската стратегия за облагородяване на междублоковите пространства. Останалите локални налози и такси на този стадий няма да бъдат променяни, увери Балачев.

Българска социалистическа партия е съпротива на ГЕРБ и нямаме контакти с тяхната група, съобщи Балачев във връзка обвиняванията за негласна коалиция сред двете партии, отправени от „ Възраждане ” и „ Демократична България ”. Социалистите получиха председателските места на две комисии.

„ Кандидатурите им бяха препоръчани от Българска социалистическа партия. Например, аз не мога да не поддържа проф. Анелия Клисарова като ръководител на здравната комисия. Другите групи също би трябвало да вземат участие в ръководството, с цел да не носи единствено ГЕРБ отговорност ”.

Липсата на задоволително фрагменти измежду определените общински съветници са довели до „ отклоняване ” при оглавяването на някои комисии от хора, които не са експерти в съответните ресори, счита Балачев. Самият той беше определен за ръководител на финансовата комисия, макар че е правист.

„ Правото и финансите на са надалеч едно от друго. Имам огромни знания по финансово право. Мисля, че моите сътрудници вярно издигнаха кандидатурата ми ”.

От ГЕРБ разискват промени в правилника за работа на Общинския съвет, които да лимитират броя на членовете от една група в съответната комисия. Причината за това е, че заявки за присъединяване в комисиите „ Финанси и бюджет ” и „ Собственост и стопанство ” са подали близо 20 съветници, до момента в който към други комисии няма никакъв интерес. Това стана причина на последното съвещание да не могат да бъдат определени членове на правната комисия и на комисията за битка с корупцията.

„ Трябва да има равновесие и да се приключи порочната процедура от предходни мандати в една комисии да има доста членове. Ако една комисия не работи, тя би трябвало да бъде закрита. Как да закрием обаче правната комисия, за която единствено един консултант е подал заявление ”, добави Бранимир Балачев. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР