Варна има потенциала да развива бизнес туризъм. Това каза за Радио

...
Варна има потенциала да развива бизнес туризъм. Това каза за Радио
Коментари Харесай

Експерт: Варна има потенциала да развива бизнес туризъм

 Варна има капацитета да развива бизнес туризъм. Това сподели за Радио " Фокус “ – Варна проф. Стоян Маринов, член на Варненската туристическа камара, във връзка провелият се в морския град Черноморски туристически конгрес.

Той добави, че по време на събитието са участвали специалисти от цялата страна, а по този начин също експерти в сферата от Гърция и Словения. В рамките на събитието са били изнесени лекции от шефът на Конгресното бюро в Солун, който град се е трансформирал в сполучлива бизнес дестинация. " Бяха показани положителните практики в Солун и даже стартира да се разисква концепцията дали не е неприятно да се направи сходно Конгресно бюро във Варна, защото двата града имат много общо между тях “, добави проф. Маринов. Той уточни, че на форума е бил поканен и специалист от Любляна (Словения), където също доста сполучливо се развива бизнес туризма и е доста напред в класациите за дестинации предлагащи конгресен туризъм.

Успоредно с форума специалисти са посетили разнообразни хотели в курортните комплекси край Варна, с цел да ревизират изискванията, с които разполагат за провеждането на подобен тип туризъм и какво би могло да се направи, за възстановяване въз основата им за привличане на повече гости. Проф. Стоян Маринов акцентира, че най-активните месеци за бизнес туризма са напролет и есента, даже и през зимните месеци. Той уточни, че този тип услуги са доста добър вид за развиване на Варна, като дестинация през четирите сезона на годината. Според проф. Маринов, хотелите в курортите, които се намират в периферията на града разполагат с доста добра база, само че с изключение на тях би могло да се употребяват и залите на разнообразни университети във Варна, по този начин също и на Фестивалния център и така нататък

" По-големият проблем е учредителен, тъй като той е обвързван с мениджмънта и маркетинга на Варна като дестинация за бизнес туризъм. Освен това би трябвало да се мисли и в тенденция възстановяване връзката и координацията сред заинтригуваните страни “, добави специалистът. По думите му, в случай че градът се наложи като бизнес дестинация и стартира да притегля туристи, към този момент би могло да се мисли и в тенденция създаване на допълните уреди, както и на нов панаирен център.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР