Варна. Голямата звезда на френския и световен хандбал Джаксън Ричардсън

...
Варна. Голямата звезда на френския и световен хандбал Джаксън Ричардсън
Коментари Харесай

Голямата звезда на хандбала Джаксън Ричардсън: Много добра организация на Европейското, да живее България

Варна. Голямата звезда на френския и международен хандбал Джаксън Ричардсън беше във Варна за Европейското състезание по плажен хандбал като част от френския отбор за юноши и девойки.
Ричардсън е повторен международен първенец и притежател на още 4 медала от международни шампионати, бронзов олимпийски медалист от Барселона, най-хубав състезател в света за 1995 година и рекордьор по мачове за френския народен тим с над 400 срещи.
На клубно равнище два пъти печели френската лига, купата на Франция, Купата на носителите на купи, Европейската купа на градовете, първенец на Испания.

- Добре пристигнал във Върна и България. За нас е чест, че толкоз огромна фигура в международния хандбал е тук. Как видяхте организацията на шампионата?
- За първи път участвам на шампионат по плажен хандбал, тъй че тук открих този спорт. За повторно пристигам в България. Първият беше през 1990 година, тъй че в този момент преоткривам страната. Много съм разчувствуван да се върна още веднъж в България, тъй като тук беше дебютът ми с националния тим на Франция. Европейското състезание по плажен хандбал беше доста добре проведено. Имахме прелестно време, прелестна атмосфера, които ни дадоха опция да се любуваме на шампионата и да създадем каквото желаеме. Това беше единствено положителен опит.
- Как виждате бъдещето на този атрактивен и прочувствен спорт – плажният хандбал?
- Както споделих, аз в този момент го откривам, само че считам, че е мой дълг да навляза с младите в този спорт. В Франция плажният хандбал към момента не е доста публикуван и да предам опита си е огромна опция, само че и обвързване да го разпространя в моята страна.
- Смятате ли, че организацията на такова огромно състезание е крачка напред за развиването на българския хандбал?
- Разбира се. Смятам, че организацията на подобен шампионат е доста положително за страната и популяризирането й в Европа. Да живее България и се надявам да дойда за трети път тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР