Варна. Евакуираните възрастни хора от дома в дългополското село Рояк

...
Варна. Евакуираните възрастни хора от дома в дългополското село Рояк
Коментари Харесай

Възрастните хора от дома в село Рояк са преместени в Девня

Варна. Евакуираните възрастни хора от вкъщи в дългополското село Рояк са преместени в Девня. Това заяви за Радио Варна шефът Милена Мазурик. Досега хората бяха настанени в хотел в село Аспарухово.

От 11 януари 37 души са преместени в дом в Девня, трима са били взети от околните им, а още един е подписал декларация, че не желае да се мести. Милена Мазурик, изясни пред Радио Варна, че една от аргументите за смяната е ремонтът, който ще отнеме повече време от предстоящото. Целият трети етаж ще бъде съборен, тъй като не подхожда на утвърдените планове, което ще оскъпи неведнъж ремонта. Друга причина е големите сметки, които са почнали да се натрупат - единствено за 20 дни са платили 5 хиляди лв. за ток.

Майката на Хрисимира Милкова е била измежду жителите на дома. Казва, че ѝ е обявено в първите дни Новата година за преместването като първичният период е бил до края на януари. Предложени са ѝ три разновидността за нов дом. Нейна инспекция, обаче е посочила, че домът в Девня няма публикуван лиценз от Агенцията за качество на обществените услуги.

Милена Мазурик, съобщи, че по нейна информация дома в Девня има няколко лиценза за разнообразни целеви групи, а шефът е уверил че хората ще бъдат настанени съгласно техния профил.

Всички чиновници на дома в Рояк ще бъдат освободени като някои от тях може да стартират работа в девненския дом, сподели още Милена Мазурик.

Паричните дарения са към 30 хиляди лв..

Междувременно Хрисимира Милкова е пуснала тъжба до редица институции за инспекция на процедурата по преместването на хората.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР