Варна. Един от най-обсъжданите фотографски проекти на годината - “В

...
Варна. Един от най-обсъжданите фотографски проекти на годината - “В
Коментари Харесай

Разтърсващите фотографии от появата на новия живот, заснети от Сандро Арабян, идват във Варна

Варна. Един от най-обсъжданите фотографски планове на годината - “В началото ” - плод на няколко месеца работа на Сандро Арабян, след София идва във Варна, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . 21 от голямоформатните фотографии от плана ще бъдат експонирани в Арт салона на Радио Варна през днешния ден от 18:00. В тях Сандро Арабян е запечатал моменти от появяването на новия живот в родилната зала.
Изображенията са надълбоко прочувствени, даже разтърсващи. Те носят естетиката на шоковия микс от страдалчество, наслада и признание и разрушават визиите за гукащите бебешки фотоси от фамилните албуми. Създадени са в процеса на 60 раждания в столичния “Майчин дом ”, които фотографът е снимал тъкмо преди началото на пандемията от Covid-19.

Авторът признава: “Случвало ми се е да фотографирам края, само че за мен беше супер метафизичен въпрос да фотографирам началото. И те в действителност се оказаха доста близки… ” Своя метод към дълготрайните планове във фотографията Сандро Арабян ще показа пред сътрудници от “Фотоваканция ” в полемика на 10 септември от 20:27 в хотел “Журналист ” на Златни пясъци.

Сандро Арабян е роден през 1988 година в София. Магистър по снимка, приключил е Нов български университет. Има магистратура и в Elisava Barcelona school of design and engineering. Част е от семейство на уважавани художници и е последовател на артистичната традиция на Юлий Минчев, Калина Тасева, Десислава Минчева и Хари Арабян.

Във Варна познаваме неговите фотографии още от първата му независима галерия в изложба “Теди ” през 2008 година, а по-късно още веднъж в “Теди ” и от изложбите “В покрайнините на Ичера ” през 2009 година и “Един различен свят.

Индия ” през 2015 година Други независими изяви на Сандро Арабян са “Моето арменско семейство ” през 2012 година в залата на СБХ на ул. “Шипка ” 6 и “Gathering ” в Phandora private club в Барселона. Участва и в доста групови изложения, а ценителите във Варна помнят въздействащата фамилна експозиция “Заедно ” от 2012 година с произведения на Десислава Минчева, Хари Арабян, Калина Тасева, Юлий Минчев и Сандро Арабян в изложба „ Теди “.
Изложбата “В началото ” е част от програмата на “Фотоваканция ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР