Варна е третият по големина град в България и най-големият

...
Варна е третият по големина град в България и най-големият
Коментари Харесай

10 фактора привличат туристите във Варна като магнит

Варна е третият по величина град в България и най-големият на българското Черноморие, заемащ повърхност от 205 кв.км. Разположението на града по северното крайбрежие на Черно море, както и богатите естествени запаси, го трансформират в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския район. Едновременно с това той е пресечна точка на пътя сред Средния изток и Западна Европа.

Ако инцидентно си мислите, какво има толкоз особено във Варна, ето най-важните 10 аргументи да посетите нашия град, изтъкнати от сайта visit.varna.bg:

1. Климат

Варна е ситуирана на западния бряг на Черно море, с помощта на което се радва на мек климат през цялата година. Най-студеното време през годината, нормално е от месец декември до месец март, когато междинната температура варира сред 5 и 10 ° C. Лятото стартира при започване на май и продължава до началото на октомври. Температурите през лятото нормално варират сред 25 C и 35 градуса C, като най-приятните месеци да отидете на плаж и да се насладите на слънцето са юли и август. Температура на морската вода през летните месеци нормално е към 23-27 градуса С.

2. Плажове и минерални води

Регионът на Варна, в който влизат и курортите Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена са добре известни със своите превъзходните обширни плажове, топлото синьо море, лечебните минерални извори. В к.к.  " Св.св. Константин и Елена " има 7 минерални извора с температура на водата сред 40 и 60 градуса, без аналог в Европа. Те са калциево-магнезиеви и слобоминерализирани, лекуващи сполучливо сърдечно-съдови болести. В композиция с климата въздействието й става още по-силно. Курортът Златни пясъци е прочут като " Перлата на българското Черноморие ".

3. История

Тя е люлка на най-старата Европейска цивилизация. Във Варна можете да видите истинските артефакти на най-старото златно богатство в света, датирано сред 4400 – 4200 година прочие Хр. И това е единствено като за начало на вашата истореческа обиколка - има доста други съкровища от по-късни интервали и култури, като тракийска, гръцка, римска, византийска, българска и други

Изключителен интерес измежду гостите на Варна съставляват богатите сбирки на музеите в града, още повече, че четвъртите по величина Римски терми на Европа са измежду тези музеи – II – III в. сл. Хр., когато е и разцветът на римския Одесос.

4. Културен живот и фестивали

Варна разполага с безчет културни събития с присъединяване на фолклор, музика, балет, опера и спектакъл, филми и анимационни презентации - фотоси, изложения навън и доста художествени галерии.

5. Вино и кухня

Варна е известна с винените си сортове грозде и с положителното качество на виното, което се създава от тях. Избите все по-често оферират дегустации на продуктите си, показани по забавен и запаметяващ се метод.

Организират се фестивали, отдадени на разнообразни вкусотии, които са едно забавно прекарване и допиране до непознати кулинарни обичаи. Във Варна също по този начин има голям брой обичайни български заведения за хранене, където може да се насладите на локалната кухня.

6. Гостоприемство на локалните хора

Българите са извънредно гостолюбив народ. Ще имате опцията да бъдете приветствани по обичайния метод с вкусни локални ястия и вино. Повечето млади българи приказват британски, както и други непознати езици.

7. Архитектура

До Освобождението на България от турско иго през 1878 година Варна е характерен ориенталски град с територия от към 170 хектара и население към 20 000 души, най-вече турци, гагаузи, гърци и др.Българите са малцинство. Това дефинира и по-бавното навлизане на европейските културни въздействия, в това число и в архитектурата. Характерното в ансамбловото създаване на актуалния град е европейското въздействие, а и това от средиземноморските страни. Срещат се византийски, арабски, мавритански, арменски и прочие архитектурни детайли, обогатени с причудливи египетски и нереални орнаменти. Обществените и огромните търговски здания са истински и носят белезите на едно огромно строителство.

8. Нощен живот

Варна разполага с впечатляващ нощен живот и мнозина споделят, че " градът в никакъв случай не спи ". През летните месеци е съвсем невероятно да се откри затворен бар или клуб през нощта. Много от питейните заведения и заведенията за хранене лятото са ситуирани непосредствено на брега на морето, наоколо до Морската градина.

9. Възможности за извършване на покупки

Във Варна можете да намерите обилие от съвременни търговски центрове, обичайни пазари  навън, както и дребни магазинчета.

10. Добро съответствие " цена-качество "

Накрая, само че не на последно място би трябвало да отбележим, че цените, които ще платите във Варна са преференциални във връзка с качеството на предлаганите услуги.

Това са главните 10 аргументи да посетите Варна, само че сигурно не са единствените. Не се колебайте и започнете да планирате своето пътешестване!

Очакваме да бъдем ваши домакини, се показва в поканата към гостите премия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР