Варна е роден град на много талантливи и успешни деца,

...
Варна е роден град на много талантливи и успешни деца,
Коментари Харесай

Ева от Варна, за която математиката е детска игра

Варна е роден град на доста надарени и сполучливи деца, които са горделивост за морския град. Една от тях е 13-годишната Евелина Ангелова, за която математиката не е нещо ужасно и комплицирано, а в противен случай.
Ева обича математиката. Тя й се отдава и печели голям брой награди в разнообразни надпревари. В момента тя е VII клас във Варненската математическа гимназия Д-р ”Петър Берон”. Още на 7 годишна възраст това благо и надарено момиче стартира да се занимава с математика. Родителите й споделят, че са разкрили гения й след присъединяване в няколко следващи надпревари и спечелването им с оптимален резултат. Първият по-голям триумф на Ева е през 2013 година, когато се класира преди всичко (еднолично) с оптимален резултат в Националния кръг на Математическото съревнование „ Европейско Кенгуру” за 1 клас. Наградена е от министър Анелия Клисарова в Министерство на образованието. Също през 2013 година Ева става член на Клуб 2013 на Фондация „ Димитър Бербатов” и е Финалист за огромната Награда в категория Наука, І-ІV клас.
Следващите години са извънредно сполучливи за надарената математичка, която реализира високи резултати и печели призови места в редица районни, национални и интернационалните надпревари по Математика, множеството от които с оптимален резултат.
На първия Международен шампионат „ Математика без граници “, тя е притежател на златна купа при второкласниците, завоювана още веднъж с оптимален резултат.
Вече шеста поредна година Ева не стопира да демонстрира отлични познания, печелейки медали във всички минали кръгове и финали на надпреварата до този миг. Освен самостоятелно, тя печели призови места и в отборните съревнования като капитан в поредност от надпревари.

През 2015 е първото и отдалечено присъединяване на Ева в азиатско съревнование, на което взима втора премия. То е последвано от голям брой други извоювани челни места от интернационалните азиатски математически надпревари като: две първи награди Gold Award и един сребърен от Откритата интернационална математическа олимпиада на Сингапурските и Азиатските учебни заведения (SASMO), златен орден Gold Honor от Азиатска интернационална математическа олимпиада ( AIMO), златен орден Gold Award от Тайландска математическа олимпиада (TIMO) и сребърен орден от Хонконгската интернационална математическа олимпиада (HKIMO).
Характерно за Азиатските математически олимпиади е мощната и многочислена конкуренция със приблизително над 20000 участици от над 20 страни като Сингапур, Малайзия, Индонезия, Мианмар, България, Узбекистан, Хонг Конг, Камбоджа, Бруней, Индия, Монголия, Русия, ОАЕ и други
В многочислената конкуренция от 2512 четвъртокласника в Global Ranking за IV клас през 2016 г, Ева е класирана преди всичко със златен орден и е поканена да взе участие в три последващи интернационалните aзиатски математически олимпиади – AIMO, SIMOC и World Mathematics Invitational (WMI)
Нейните триумфи в региона на математиката не престават и до през днешния ден. В сбирката си от призове младото момиче има 3 златни и 3 бронзови купи, 50 медала от които 30 златни и над 70 призови места.
През 2016 година Ева е наградена със статуетка и почетна грамота от СОУ „ Свети Климент Охридски” –гр. Варна за почтено показване името на учебното заведение и извоювани призови места в Регионални, Национални и Международни надпревари по математика. За трета поредна година Ева е включена в националната ранглиста на УА „ 21” Век – Пловдив с право да взе участие гратис в годишното образование на школа ”Математически звезди” водена от екип елитни математици от Българска академия на науките.
От началото на 2016 г Ева членува в Международната организация “CISV International”, като пратеник на България тя показва страната ни в разнообразни интернационалните стратегии.
Талантливата Ева мечтае да има положителни другари, да пътува и да бъде щастлива. Нейната цел е да продължава да надгражда знанията си.
Ние й пожелаваме да бъде все по този начин горделивост освен за родителите си, а за цяла България!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР