Варна е отново столица на волейбола и ще приеме сред

...
Варна е отново столица на волейбола и ще приеме сред
Коментари Харесай

Варна е българският домакин с най-много мачове от Световното първенство по волейбол

Варна е още веднъж столица на волейбола и ще одобри измежду българските градове домакини най-вече мачове на Световното състезание за мъже 2018, което ще се организира от 9 до 30 септември в България и Италия. В него вземат участие 24 тима, разпределени в четири групи по шест. Националите ни с треньор Пламен Константинов са в група D дружно с тимовете на Полша, Иран, Куба и Пуерто Рико. Страната ни ще стартира присъединяване от 19.30 ч. на 9-и септември против Финландия. В същия ден във Флоренция другият хазаин на турнира-Италия, ще се изправи против Япония.Класирането след първата фаза на надпреварата ще образува нови две групи от по 4 тима, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21-ви, 22-ри и 23-и септември.

Третата фаза и финалите на шампионата ще се проведат в Италия. Градовете домакини на групите във втората фаза ще бъдат конкретизирани според от класирането на България и Италия. Двете страни ще продължат присъединяване си надлежно в София и Милано, в случай че заемат едно от първите три места. Единствено четвъртото място ще прати българите в Милано или Болоня. В предни години волейболните срещи от шампионата на планетата са привличали у нас телевизионна публика сред 600 000-1.2 млн. души.

Двубоите на България във Варна от първата фаза на международното състезание по волейбол ще се играят надлежно на 9 септември против Финландия от 19.30 ч.; 13 септември против Иран от 20.30 ч.; 14 септември против Пуерто Рико от 20.30 ч. 16 септември против Куба от 20.30 ч. 18 септември против Полша от 20.30 ч.
 Обявиха купата Европейски град на спорта 2019, а церемонията по връчването й ще бъде в Брюксел през декември Обявиха купата Европейски град на спорта 2019, а церемонията по връчването й ще бъде в Брюксел през декември
АCES ни връчва купата в Брюксел

Кандидатурата за Европейски град на спорта беше оценена с 84,5 точки
На публична гала на 4-и декември в Брюксел, Варна ще получи купата Европейски град на спорта от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта /ACES/. Нейните специалисти посетиха града и оцениха кандидатурата му с рекордните 84.5 точки от 100 вероятни. Делегацията, водена от генералния секретар Хуго Алонсо, посети всички спортни уреди и основаните благоприятни условия в града за деен метод на живот за хората във всички възрасти, видя и специфичната презентация за спортния капацитет на града. След това пристигна и формалното удостоверение, че Варна е определена за Европейски град на спорта през 2019.

„ Поздравления за премията! Вашият град в действителност е добър образец за спорт във всички области, свързани със здравето, интеграцията, образованието и уважението, които са главните цели на ACES EUROPE ”, показа Хуго Алонсо.

„ Младежкият дух и сила са неразривно свързани със спорта, по тази причина напълно разумно е, откакто бяхме Европейска младежка столица през 2017 година, да бъдем и Европейски град на спорта. Варна е град с богати спортни обичаи, гордеем се освен със своите олимпийски и международни първенци, само че и с дейния всеобщ спорт, в който се включват хиляди жители “, съобщи кметът Иван Портних. Той напомни, че през годините Варна е била хазаин на шахматна олимпиада, на 28 международни и 36 европейски шампионати, на стотици интернационалните шампионати, ралита, регати. Спортните клубове, регистрирани на територията на община Варна, са 275 с към 30 000 картотекирани състезатели. В развой на планиране и създаване са три нови спортни комплекса –във „ Владиславово “, „ Виница “, както и в „ Левски “, продължава да се вършат и нови стадиони в учебните заведения.
 Във Варненския залив ще дебаркират следващата година най-красивите ветроходи в света Във Варненския залив ще дебаркират следващата година най-красивите ветроходи в света
Отново Варна е столица на ветрилата

Регатата „ Тол шипс “ ще обиколи още Новоросийск, Сочи и Турция
Варна е поканена още веднъж за хазаин на най-престижната интернационална регата „ Тол шипс “ през 2019 година Предложението е отправено по време на годишната конференция на Sail Training International (STI) – уредник на регатите за образователни ветроходни кораби, в които Варна към този момент три пъти взе участие като пристанище хазаин (през 2010г., 2014г. и 2016 г). Форумът се организира в края на предходната година в Бордо, Франция, и в него взеха присъединяване повече от 350 делегати от целия свят. Стана ясно, че следващата година се възнамерява регатата да е в Черно и Егейско море и представителите на (STI) са отправили поканата за домакинство на Варна. Морската ни столица в никакъв случай няма да бъде заобиколена, от която и да е черноморска регата в бъдеще, оповестиха те.

Новината, че Варна ще бъде хазаин на „ Тол шип “ заяви кметът Иван Портних в деня, в който тя беше утвърдена за Европейски град на спорта 2019. Сигурните пристанища на красивите ветрила към този момент са морската ни столица, Новоросийск и Сочи, а евентуално може да дебаркират и на порт в прилежаща Турция, позволяват от дирекция „Спорт“.

Правителството отпусна 1.4 млн.лева за стадион Спартак

Министерският съвет взе решение за разпределяне на 1 398 000 лв. на Община Варна за осъществяване на план „ Основен ремонт и реорганизация на съществуващите трибуни и терени на стадион „ Спартак “. Тази добра вест пристигна на идващия ден, откакто ФК „ Спартак “ още веднъж стъпи във притежание на своя стадион след един траял години наред неуреден и сложен проблем.

Със средствата, отпуснати от страната ще бъде сменено тревното покритие, ще бъдат построени нова естрада, съблекални, поливна и противопожарна системи, ВиК и ел. съоръжения, които са компрометирани. Ще започва процедура за избор, а с пари от общинския бюджет ще бъде построена нова естрада. „ Работим оперативно и с клуба, и с Общинския съвет, уповавам се стадион „ Спартак “ скоро да има нов образ и ще се трансформира в положително място за футбол “, разяснява кметът Иван Портних.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР