Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите пет години,

...
Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите пет години,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Отивам си от политиката, когато АМ Хемус е готова


Варна е градът с най-голяма вероятност в идващите пет години, сподели през днешния ден в крайморския град министър председателят Бойко Борисов, който дружно с финансовия министър Владислав Горанов откри новия център за споделени услуги на огромна белгийска финансова група, предава Българска телеграфна агенция. По думите му повода за това е местоположението на града, инфраструктурата и най-много съществуването на университети и доста младежи.

"Новата инвестиция разкрива високоплатени работни места за висококвалифицирани и езиково готови младежи ", добави министър председателят. Той посочи, че към този момент се следи по какъв начин у нас стартират да се завръщат българи, които са с отлична подготовка и са били доста добре платени в чужбина.

Автомагистрала "Хемус ", която е от извънредно значение за Варна, е необратим план, по който се работи интензивно, добави министър председателят. И уточни, че може да си отиде от политиката, когато "Хемус " е подготвена.

Борисов отхвърли всевъзможни изказвания, че държавното управление е провалено. По думите му хората би трябвало да вършат разлика сред вложенията на актуалните ръководещи и тези, които са правили единствено молове. "Едното носи качество и образец е белгийската група с нейните вложения у нас. От такива вложители страната ни печели, изключително в този момент, когато вървим по пътя за чакалнята на еврозоната и Банковия съюз ", уточни Борисов. Според него не е инцидентен и фактът, че към този момент няколко години стопанската система на България има растеж от над 3,5 на 100.

Той акцентира още, че и всички кредитни организации в света дават възходящ рейтинг на страната ни. По думите му не е инцидентно, че Европейски Съюз е дал на България най-модерния и хубав сектор в Еврокомисията, нито че българка застана отпред на МВФ.

"В последните години, изключително след рецесията, регулациите във финансовия бранш са извънредно засилени и е добре, че група като белгийската има вяра в капацитета на българската стопанска система ", добави министър Горанов. По думите му доверието в българската финансова система е доста добър отзив. Горанов добави, че с групата са обсъждани и други общи положителни хрумвания, които могат да бъдат осъществени у нас.

В новия център във Варна ще бъдат назначени 300 души, добави основният изпълнителен шеф на групата Йохан Тейс. По думите му има опция щатът да доближи и над 500 индивида. Тейс добави, че групата оперира допълнително от 20 страни, като 6 от тях са главните, а измежду тях е и България. Причината е, че страната е постоянен член на Европейски Съюз, с огромен капацитет и обещаващо бъдеще, уточни Тейс. Стана ясно още, че през последните години групата е вложила в България 1,4 милиарда евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР