Варна. Четвъртото поредно издание на фестивал Море и здраве“ представя

...
Варна. Четвъртото поредно издание на фестивал Море и здраве“ представя
Коментари Харесай

Варна: Богата научно-развлекателна програма представя четвъртото издание на фестивала „Море и здраве“, организиран от Медицински университет в града

Варна. Четвъртото следващо издание на фестивал „ Море и здраве “ показва забавна и наситена стратегия. Организатор е Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ - Варна. Тазгодишният фестивал е част от самодейностите отдадени на честването на 135 години Варненско здравно сдружение. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ - Варна . На 18 и 19 май Музеят по история на медицината и хотел „ Азалия “ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “ ще посрещнат студенти и посетители на града с вълнуваща научно-развлекателна стратегия.
Официалното разкриване на фестивала е от 14.30 часа на 18 май в Музея по история на медицината. Доц. Георги Маринов, ректор на МУ - Варна в интервала 1987-1990 година ще изнесе лекция за приносът на варненските лекари за морския туризъм в града. Ще бъде показан и репортажен филм на университетската телевизия MU-Vi. TV за първия учебник по морска медицина в България, публикуван през тази година от МУ-Варна. От 15.20 часа доайенът на водноспасителната работа към БЧК ще запознае участниците с лекция на тематика „ 90 година водноспасителна работа във Варна “. Краят на първия фестивален ден бележи представянето на обичайна постерна сесия на студенти, която тази година е на тематика „ Иновативни открития и дългогодишни изследвания, свързани с морето “.
На 19 май уредниците на морския фестивал са подготвили богата стратегия от просветителни, развлекателни и спортни събития, всички свързани с морето и здравето. От 10.00 часа в хотел „ Азалия “ ще стартират процедурите “Таласотерапия за лице и тяло “, които ще продължат през целия ден. Студентите от МУ - Варна от компетентност „ Медицинска козметика “ са подготвили специфични СПА процедури с козметични артикули от морски съставки, на които искащите посетители ще имат опция да се насладят. Паралелно с тях, екипът на университетския център по източна медицина ще показа опциите на източната медицина с демонстрации на мануален лимфен дренаж на разположение и тяло, антицелулитен масаж и естетична акупунктура. В 10.00 часа на морския бряг пред хотел „ Азалия “ за първи ще бъде извършена „ Паневритмия на плажа “. Системата от гимнастически извършения съчетава придвижване, слово, музика, мисъл и въздействие на естествената естествена среда. В 10.30 часа пред басеина на комплекса ще започва оздравителна гимнастика. Преподаватели и студенти от УС „ Кинезитерапия “ на МУ-Варна ще посрещнат всички искащи да възвърнат подвижността и тонуса си. От 11.00 часа ще бъде извършена проява по водно избавяне, с цел да запознае участниците и гостите на фестивала с рисковете, които крие морето и методите за справяне при зародила заплаха.
Програмата включва още занимателна плажна игра с кегли, уроци по карибски танци, както и многообразие от спортни игри край морето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР