Варна чества Деня на Независимостта - 22-ри септември, с множество

...
Варна чества Деня на Независимостта - 22-ри септември, с множество
Коментари Харесай

Варна чества Деня на Независимостта


Варна празнува Деня на Независимостта - 22-ри септември, с голям брой събития. В 9,30 ч. стартира гала на пл. "Независимост " с тържествено издигане на националния байрак.
Веднага по-късно бе отслужен молебен за здраве от свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия.



По-късно фолклорният отбор "Варна " предложения жителите да се включат в огромното празнично хоро на площада.



Междувременно в Аспарухово стартира възстановката "Българската войска - от Аспарух до наши дни ". В демонстрациите се чака да се включат към 300 души, оповестиха от Организационния комитет „ 22-ри септември “. Участие ще вземат 10 клуба за исторически възстановки от страната. Пред публиката ще покажат униформи от разнообразни интервали на армията, достоверни оръжия и техника.

И защото днешният празник съответствува с Европейския ден без коли, до 19 ч. ще бъде прекратено придвижването на пътно-транспортни средства по бул. „ Сливница “ – в частта от кръстовището с бул. „ Мария Луиза “ до кръстовището с бул. „ Княз Борис I “, и по бул. „ Княз Борис I “ – в частта от кръстовището с бул. „ Сливница “ до кръстовището с бул. „ Цар Освободител “.

Въвеждат се краткотрайно и следните маршрутни промени за автобусни линии 9, 14 и 409, оповестяват от общинската компания „ Градски превоз “. Посока курортните комплекси, след кръстовището на бул. „ Мария Луиза “ с бул. „ Сливница “, рейсовете ще минават по бул. „ Мария Луиза “, бул. „ Цар Освободител “, на кръстовището с „ Княз Борис I-ви “ ще се включват по маршрутите си. За посочения интервал няма да се обслужват спирки „ Севастопол “ и „ Академията “. Маршрутните промени се вкарват в двете посоки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР