Варна беше домакин на национален ученически конкурс, посветен на 170

...
Варна беше домакин на национален ученически конкурс, посветен на 170
Коментари Харесай

Над 250 ученици се включиха в конкурс за годишнина от рождението на Ботев

Варна беше хазаин на народен училищен конкурс, отдаден на 170 години от рождението на Христо Ботев. Организатори на събитието са Регионалното ръководство на образованието във Варна и школа „ История " към Първа езикова гимназия.

Варна

Над 250 възпитаници от 55 гимназии в цялата страна се включиха в конкурсната стратегия.
Нели Димова - преподавател по история в Първа езикова гимназия - Варна: Децата представяха своите произведения. Вдъхновени са от живота на Ботев и нещо, което всички впечатли в пленарната зала беше, че се изрекоха стихотворения на Ботев от последната книга, издадена за творчеството му „ Вечност ".
Отличени бяха 74 групови и самостоятелни плана. Ивана Мангинова завоюва първа премия с отчета си, отдаден на втория знаменосец на Ботевата чета Димитър Стефанов - Казака.

Ивана Мангинова - 11-ти клас в Природоматематическа гимназия „ Добри Чинтулов " - Сливен: Мен ме въодушевява тъкмо тази храброст, дръзновението и безстрашието на Ботев и мисля, че има приложение в днешно време, тъй като неговите стихове са извънредно вдъхновяващи и младежите в действителност могат да попият доста от него.
Форумът беше придружен и със взаимна галерия на Историческия музей в Калофер и Музея на Възраждането във Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР