Варна. 180 проверки на туристически обекти е извършила Регионалната дирекция

...
Варна. 180 проверки на туристически обекти е извършила Регионалната дирекция
Коментари Харесай

Варна: 180 проверки на туристически обекти е извършила Регионалната дирекция на КЗП от началото на юли

Варна. 180 инспекции на туристически обекти е направила Регионалната дирекция на Комисията за отбрана на потребителите във Варна от началото на юли, стана ясно на срещата на Областния координационен център по туризъм във Варна с присъединяване на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна. Съставени са седем акта за съответния интервал. Добра процедура се обрисуват взаимните дейности с приходната организация и полицията при констатиране от тяхна страна на нарушаване, което допуска затваряне на търговски обект. Дружество сменя компания, надлежно е задължено да смени и категоризацията, т.е. да подаде смяна на данни в категоризацията. Има към този момент сходен случай – издадена заповед за прекратяване на активността на ресторант в курорта „ Св. св. Константин и Елена “.
По време на срещата бе маркирано, че в сходни случаи по най-бързия метод лицето си вади документ за краткотрайна категоризация, по тази причина е належащо да се работи в посока удължение на времето за издаване на сходен документ. От Комисията за отбрана на потребителите във Варна са тествани и част от заведенията на плажа в курорта „ Златни пясъци “, за които има сигнали, че подвигат звук нощно време. При едно от тях не е установено нарушаване. От друго заведение са взети алкохолни проби по изказване на консуматори, че е фалшив. До този миг от разнообразни заведения са взети общо 8 алкохолни проби, като инспекциите не престават.
Според представителите на Комисията за отбрана на потребителите туристическият сезон все още протича безпрепятствено, без съществени нарушаване в огромните хотелски комплекси. Нарушения се откриват най-много в по-малките места за настаняване, като се реагира наложително на момента след постъпване на съответния сигнал или тъжба.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР