Варна. 13-ата дарителска кампания Изкуството за деца в нужда“ на

...
Варна. 13-ата дарителска кампания Изкуството за деца в нужда“ на
Коментари Харесай

Изложба с благотворителна кауза ще бъде открита във Варна

Варна. 13-ата дарителска акция „ Изкуството за деца в потребност “ на Фондация „ Св. св. Константин и Елена “ продължава и през декември с откриването на сборна благотворителна галерия в Галерия „ Графит “ във Варна, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . От през днешния ден до 31 януари повече от 200 художествени произведения, рисунки, дребни пластики, икони и фотографии могат да бъдат изплатени в интерес на деца, младежи и девойки в неравностойно състояние и да станат превъзходен подарък с идея за идните декемврийски и януарски празници. Произведенията са селекция от нови произведения, предоставени от създателите им особено за акцията.

Включени са също картини от арт фонда на Фондацията, от галерии и частни колекционери. В Галерия „ Графит “ може да бъдат изплатени благотворително и ръчно направени коледни картички. Те са основани от ученици и преподаватели от Центъра за специфична просветителна поддръжка „ Св. св. Кирил и Методий “ в с. Кривня, с поддръжката на Фондацията.

През 2022 година даренията ще бъдат ориентирани към планове за възстановяване на професионалната подготовка, курсове по езици и математика, а също и практикуването на разнообразни спортове за децата от Центровете за настаняване от фамилен вид „ Изгрев “ и „ Другарче “ във Варна.

Ще бъдат осъществени също креативен, спортни начинания и озеленителни акции на учебното заведение в с. Кривня. Предвижда се и подпомагането на студенти в неравностойно състояние.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР