Варицела продължава да върлува във Враца, сочи седмичният информационен бюлетин

...
Варицела продължава да върлува във Враца, сочи седмичният информационен бюлетин
Коментари Харесай

Актуални данни: Варицела продължава да мъчи децата във Враца

Варицела продължава да върлува във Враца, сочи седмичният информативен бюлетин на Регионалната здравна ревизия. 
Само през миналата седмица са регистрирани 16 нови случая на шарката. Толкова бяха и през миналата. Само от началото на тази година записаните случаи са над 70, демонстрира информация на организация BulNews. Реално обаче цифрата може да е и по-висока, защото не всички болни търсят помощ от персоналния си доктор, затова не изпращат наложителното неотложно съобщение до РЗИ и не влизат в статистиката на здравните управляващи. 
Варицелата е извънредно заразна. Пренася се по въздушно-капков път и защото носният секрет, съдържащ вируса, нормално предхожда обрива, малчуганите постоянно придвижват болестта на своите връстници в учебни заведения и детски градини. Заболеваемостта от варицела постоянно доближава епидемиологични размери през зимата, защото нормално са наранени цели групи от детската градина или класове. 
При дребните деца затруднения рядко се появяват и признаците отшумяват до две седмици. Важно е обаче да се знае, че след превозване на заболяването имунитетът пада и постоянно малчуганите се разболяват и от други присъщи за сезона заболявания. 
Добрата вест е, че понижават случаите на скарлатина в региона. През миналата седмица е регистриран единствено един болен, при 7 предходните 7 дни. 
Трима души са пипнали туберкулоза през отчетния интервал. 
Новите случаи на COVID-19 за седмицата са 6. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР