Варианти за изграждане на обходен път на Плевен за трафика

...
Варианти за изграждане на обходен път на Плевен за трафика
Коментари Харесай

Обсъждат вариант за изграждане на обходен път на Плевен

Варианти за създаване на обходен път на Плевен за трафика на товарните коли обсъждаха през днешния ден институции, които имат отношение по казуса. Срещата се организира при плевенския регионален шеф Мирослав Петров. Тя бе по самодейност на АПИ. На нея участваха и представители на Областно пътно ръководство, Община Плевен, Регионална инспекция за опазване на околната среда, камарата на архитектите и БДДР, оповестиха от регионалната администрация.
Още през 2007 година АПИ е упълномощила изследвания за създаване на обходен път на Плевен, стана ясно на срещата.
„ Тогава всички препоръчани и рационални от технико-икономическа и експлоатационна позиция разновидности минават в една или друга степен през предпазената територия на Кайлъка. Това е повода плановата разработка да не е доведена до сполучлив край. Ето за какво се спряхме на три вероятни разновидността, които изпратихме на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Община Плевен ”, разясни инж. Ася Чипева, шеф на дирекция „ Инвестиционно планиране и отчуждителни процедури ” в пътната организация. Тя добави, че съществуването на предпазена територия с такива мащаби като Кайлъка лимитира опциите за създаване на обходен път на регионалния град.
Участниците в срещата са решили Община Плевен да уточни своите условия към АПИ, с цел да бъде дадена зелена светлина на един от разновидностите и да се започват съответните процедури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР