Вариантът за коалиция с ПП и ДБ, или поне парламентарна

...
Вариантът за коалиция с ПП и ДБ, или поне парламентарна
Коментари Харесай

ГЕРБ се отказа от преговори с „Възраждане“ за правителство

Вариантът за коалиция с Политическа партия и Демократична България, или най-малко парламентарна поддръжка от двете обединения, наподобява се счита за единственият вероятен от ГЕРБ-СДС. Така най-малко излиза от новината, че групировката няма да води договаряния с „ Възраждане “.

Днес някогашният президент Росен Плевнелиев показа графика на контактната група, която ще беседва с парламентарните политици за възможното бъдещо държавно управление. От него излиза наяве, че среща с националистите на Костадин Костадинов няма да има. Така на процедура ГЕРБ-СДС авансово се отхвърля от поддръжката на 27-те депутати на „ Възраждане “.

Ако си обезпечат помощта на Движение за права и свободи, герберите ще съберат 103 гласа, дружно със своите. Това значи, че са им нужни най-малко още 14 депутата, с цел да разполагат с минимално парламентарно болшинство от 121 души. „ Български напредък “ може да обезпечи 12 индивида. При всички случаи, някакви гласове би трябвало да дойдат от Политическа партия или Демократична България, или Българска социалистическа партия.

От социалистите ГЕРБ-СДС не чака помощ. Остават Политическа партия и Демократична България, които обаче незабавно след изборите обявиха и след това неведнъж потвърдиха, че държавно управление с герберски мандат няма да поддържат. Остава да се търсят отцепници – от „ Възраждане “ да вземем за пример, само че Борисов беше загатнал, че няма желание да разчита на такива.

Самите договаряния стартират на 20 октомври – ден след първото съвещание на новия парламент. Странното е, че на първо време контактьорите, водени от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще се срещнат с представители на ГЕРБ-СДС, т.е., на групировката, която излъчи контактната група. В петък заран ще се състои срещата с Политическа партия. В събота са планувани диалозите с Движение за права и свободи и с Българска социалистическа партия - първите са сутринта, вторите следобяд. В неделя заран ще се организира срещата с Демократична България, а следобяд – с " Български напредък ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР