Вариантът Омикрон заразява около 70 пъти по-бързо от Делта и

...
Вариантът Омикрон заразява около 70 пъти по-бързо от Делта и
Коментари Харесай

Проучване: Омикрон заразява 70 пъти по-бързо, но заболяването протича по-леко

Вариантът Омикрон заразява към 70 пъти по-бързо от Делта и истинския вид на ковид, макар че болестта от него евентуално протича по-леко, сочат резултатите от проучване на Университета на Хонконг, представено от Блумбърг.

Според прочуването, което сега се преглежда преди обява в теоретичен вестник, Омикрон се популяризира по-бързо от човек на човек, само че не поврежда белодробните тъкани толкоз съществено, колкото неговите прародители.

Докато учените пробват да открият какъв брой портативен, вирулентен и колеблив е Омикрон, разновидността към този момент е регистриран в 77 страни по света, откакто преди към три седмици бе открит за първи път в Южна Африка.

Много откриватели в този момент следят дали най-мутиралият вид на ковид ще размени други разновидности и ще проправи път към отшумяване на пандемията и превръщането на вируса в ендемична зараза, с която хората да се научат да живеят.

Според ранните наблюдения множеството пациенти с Омикрон не се нуждаят от интензивно лекуване, само че доста здравни специалисти, както и Световната здравна организация, приканиха за нерешителност.

Държавите по света реагираха бързо на новината за появяването на новия вид, въвеждайки ограничавания върху пътуванията от и за страните, където той е открит за първи път.

Дори и признаците на Омикрон да се окажат по-леки, бързото му разпространяване може да сложи под напън здравните системи на страните. Авторите на проучването от Университета на Хонконг също приканват опасенията към Омикрон да не се отхвърлят с лека ръка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР