Вариантът "Омикрон" протича по-леко при децата, каза педиатърката"Вариантът "Омикрон" протича

...
Вариантът "Омикрон" протича по-леко при децата, каза педиатърката"Вариантът "Омикрон" протича
Коментари Харесай

Д-р Даниела Дариктова: Тази седмица има по-малко деца пред лекарските кабинети

Вариантът "Омикрон " протича по-леко при децата, сподели педиатърката

"Вариантът "Омикрон " протича леко при децата и би трябвало да успокоим родителите. Децата в учебна и ранна възраст са по-често наранени от този вид, само че по-рядко се доближава до хоспитализация ", сподели пред

доктор Даниела Дариткова, която се отдръпна от политиката и практикува като педиатър болничното заведение в Смолян.

"В болничното заведение в Смолян имаме единствено две хоспитализрани деца до 6 годишна възраст, които не са в тежко положение. Ние лекуваме дребните пациенти в Инфекциозното поделение на болничното заведение, а Детското поделение е оставено за всички останали пациенти.

Последните две -три седмици имаше огромно натоварване на педиатрите, общопрактикуващи лекари, тъй като забележителен брой пациенти в детска възраст постъпваха за консултация.

Тази седмица към този момент е по-малко натоварено. При децата болестта протича както всяка нормална вирусна зараза, със стомашно-чревни недоволства, суха кашлица с пресипнал глас и температура.

Всички признаци минават относително бързо със симптоматично лекуване и рядко с антибиотично лекуване. Нека бъдем всички виновни и да се надяваме, че това е последната вълна на Covid - 19 ", сподели още доктор Дариткова.

По думите и по-тежките случаи са свързани с пневмония, като затруднение от ковид. Затова съгласно доктор Дариткова, би трябвало деликатно да се уточни по кое време да се назначава антибиотик, тъй като ще се получи огромна антибиотична устойчивост в бъдеще.

"Трябва доктор да реши потреблението на антибиотик, като това да се взема решение доста самостоятелно, познавайки спецификата на имунната система на детето.

Често тестванията при децата дават неверен резултат. Но това е тъй като е значимо в кой миг от заболяването се е направил теста, разясни още доктор Дариткова.

Според нея към този момент има изолирани единични грипни вируса. Д-р Дариткова сподели още, че при постъпване в болница на децата наложително се прави тест за ковид.

Д-р Дариткова, сподели,че има наново преболедувани пациенти над 18 години, като при този вид протча леко и бързо, като това важи за боледуващи хора с ваксина против Covid - 19.

"Издава се болничен за родител при карантинирано дете. Имам много такива болнични за родителите на по-малките деца ", съобщи още педиатърът.

Болничният се издава след привършване на карантината, разясни доктор Дариткова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР