Вариантът Омикрон оцелява по-дълго върху пластмаса и върху човешката кожа,

...
Вариантът Омикрон оцелява по-дълго върху пластмаса и върху човешката кожа,
Коментари Харесай

Омикрон оцелява цели 193 часа върху пластмаса

Вариантът Омикрон оцелява по-дълго върху пластмаса и върху човешката кожа, откриха японски откриватели с лабораторни проби, съобщи Ройтерс.

Високата непоклатимост на вируса в околната среда може да е оказал помощ на Омикрон да измести Делта като преобладаващ вид и да се популяризира бързо.

Върху пластмасови повърхности истинският вариант и разновидностите Алфа, Бета, Гама и Делта е надлежно 56 часа, 191,3 часа, 156,6 часа, 59,3 часа и 114 часа. Омикрон оцеляват надлежно 193,5 часа, пишат учените в публикация, оповестена от biorxiv, преди да бъде рецензирана от експерти.

Върху кожа, взета от трупове, продължителността на оцеляване е 8,6 часа за истинския вариант, 19,6 часа за Алфа, 19,1 часа за Бета, 11 часа за Гама, 16,8 часа за Делта и 21,1 за Омикрон. Всички разновидности обаче се инактивират изцяло след 15 секунди излагане на алкохолен дезинфектант.

" Затова, пишат експертите от Медицинския университет в Киото, е извънредно целесъобразна практиката за хигиена на ръцете, препоръчана от Световната здравна организация ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР