Вариантът Омикрон на коронавируса е по-малко вероятно да причини дълъг

...
Вариантът Омикрон на коронавируса е по-малко вероятно да причини дълъг
Коментари Харесай

Омикрон причинява по-малко дълъг КОВИД от другите варианти на коронавируса

Вариантът Омикрон на ковид е по-малко евентуално да аргументи дълъг КОВИД, в сравнение с предходните разновидности, демонстрира първото рецензирано изследване по рода си в Обединеното кралство, заяви  Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31637
Изследователи от Кралския лицей в Лондон откриха, че вероятността за развиване на дълъг КОВИД след заразяване са били с 20 до 50 % по-ниски по време на вълната от Омикрон в Обединеното кралство спрямо разпространението на Делта. Тази стойност варира според от възрастта на пациента и времето на последната му имунизация.

Дългият КОВИД, който включва продължителни признаци, вариращи от отмалялост до " замъгляване на мозъка ", могат да бъдат изтощителни и да продължат седмици или месеци. Все повече се признава за проблем на публичното здраве и откривателите се надпреварват да схванат дали Омикрон съставлява толкоз огромен риск от нескончаем КОВИД, колкото предходните  доминантни разновидности. 

Изследването на Кралския лицей се счита за първото академично проучване, което демонстрира, че Oмикрон не съставлява толкоз огромен риск за дълъг КОВИД, само че това не значи, че броят на пациентите с дълъг КОВИД е намалял, съобщи екипът.

Въпреки че рискът от дълъг ковид е бил по-нисък по време на Oмикрон, още хора са били инфектирани, тъй че абсолютният брой на страдащите в този момент е по-голям.

Водещият откривател доктор Клеър Стивс означи, че това е „ добра вест “, само че прикани да не се изваждат от приложимост услугите при положение на дълъг КОВИД.

Службата за национална статистика на Обединеното кралство съобщи през май, че 438 000 души в страната имат дълъг КОВИД, като зараза с Омикрон съставлява 24% от всички пациенти с дълъг ковид. Здравните управляващи също по този начин обявиха, че рискът от продължителни признаци след заразяване с Oмикрон е по-нисък, в сравнение с при Делта, само че единствено при хората, получили двойна имунизация.

Изследването  показва, че 4,5 % от изследваните 56 003 души по време на пика на Омикрон, декември 2021 година - март 2022 година, оповестяват за  продължителен КОВИД. Това е спрямо 10,8% от 41 361 души по време на вълната от разновидността Делта, юни-ноември 2021 г. 

Въпреки че изследването, оповестено в списание „ Лансет “,  сравнява Делта и Омикрон, доктор Стивс съобщи, че предходната работа не е посочила основна разлика в риска от дълъг КОВИД сред другите разновидности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР