Вариантът без изпадащи отбори от efbet Лига и отпадане на

...
Вариантът без изпадащи отбори от efbet Лига и отпадане на
Коментари Харесай

Изпълкомът разисква без изпадащи отбори в efbet Лига и 16 тима в елита от новия сезон

Вариантът без изпадащи тимове от efbet Лига и отпадане на плейофите се дискутира все по-сериозно и даже следва да бъде обсъден в БФС. Ботев (Враца) е отправил предложение до футболната централа, което ще бъде прегледано в понеделник, оповестява БЛИЦ. Тогава ще се организира съвещание на Изпълнителния комитет - от 14:00 ч. в Национална футболна база " Бояна ".

Ръководството на врачани предлага да няма изпадащи тимове от елита и шампионата в efbet Лига да бъде от 16 отбора, вместо актуалните 14. Първите два от Втора лига да се класират непосредствено в групата на майсторите, а третият от Втора лига и последният от efbet Лига да играят бараж между тях за място в елита.

Идеята е да бъде върната остарялата класическа скица с 16 тима и да няма разделяне на първа шестица и втора осмица, както и да отпаднат плейофите.

Това е предлагането на Ботев (Враца), което ще бъде прегледано и дискутирано на Изпълкома в понеделник, въпреки тази точка да не е залегнала в дневния ред. Идеята е то да бъде признато и да влезе в действие още от този сезон.

Така българското състезание ще стане като шампионатите в Западна Европа, където също не залагат на формати с разделения и плейофи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР