Върху разказа Песента на колелетата на Йордан Йовков писаха днес

...
Върху разказа Песента на колелетата на Йордан Йовков писаха днес
Коментари Харесай

Зрелостниците писаха върху разказ на Йордан Йовков

Върху описа " Песента на колелетата " на Йордан Йовков писаха през днешния ден близо 50 00-те зрелостници на матурата по български език и литература. Темата, върху трябваше да сформират съчинение или есе, бе  " Смисълът на благодеянието ".

Миналата година на учениците се падна разказът „ Чорба от греховете на отец Никодим “ на Елин Пелин, а тематиката за размисъл бе " Човекът и неговите подозрения ". През 2019 година отново бе изтеглен Елин Пелин, само че учениците разсъждаваха върху действителността и измислицата в разказа " Косачи ".

Изпитният вид - номер 22 - по традиция бе изтеглен в 5:15 ч. днес в просветното министерство. Тестът бе генериран измежду 11 млн. вероятни комбинации. Началото на матурата за учениците бе 8 ч. и продължи 4 астрономически часа. Зрелостниците можеха да употребяват писалка, която написа с черен цвят, молив и гума. Всеки от тях трябваше да има защитна маска за носа и устата, също и транспарантен плик, в който да сложи персоналните си движимости, а по избор и защитни ръкавици. 

Само двама заболели от COVID-19 дванадесетокласници в цялата страна не можаха да се явят на изпита. Други 8 бяха карантнирани, само че те успяха да положат изпита - в обособени стаи.

" Знаете, че сме построили видеонаблюдение, което ще бъде в действително време, от център тук в Министерството на образованието и науката, а също по този начин и за първи път във всички 28 районни ръководства по образование също ще има такива центрове. Пожелавам на всички зрелостници триумф, да са спокойни, също на сътрудниците, които са ангажирани с провеждането на държавните зрелостни изпити: Успешна работа! ", съобщи Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието.

Повече от 15 000 квестори и до трима родители от всяко училище следяха изпита посредством конфигурираните камери. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР