Върху раменете на новия Megane R.S. бяха натрупани огромни очаквания

...
Върху раменете на новия Megane R.S. бяха натрупани огромни очаквания
Коментари Харесай

Renault Megane R.S. - завръщането на краля

Върху раменете на новия Megane R.S. бяха насъбрани големи упования още преди даже да си бе посочил носа на улицата. Отговорността бе в действителност голяма, само че и имаше за какво - предходните две генерации бяха най-хубавите хот-хеч играчки създавани в миналото. Не толкоз поради рекордните обиколки на " Нюрбургринг ", а тъй като успяваха да постановат стандартите за ръководство, чувство и чисто наслаждение от лек състезателен автомобил с предно предаване.

Нов образ

Докато предходното потомство Megane R.S. имаше невисок и нападателен контур на купе с две порти, през днешния ден той идва само преоблечен като петврат хечбек. Сериозна смяна, само че напоследък пазарът произнесе присъдата си срещу сходни " екзотики " в хечбек сегмента. Новата настройка се употребява и от всичките директни съперници на Megane.

Дизайнерите на французите обаче са се постарали да оптимално да трансформират общоприетия Megane. Трябва да кажем, че са съумели да реализират типичия R.S. образ тъй като от две директни разстояние можеш да схванеш, че към теб с нападателна стойка и очевидно по-широко тяло идва същински хот-хеч. Нищо обаче в новата визия на модела не е инцидентно, или добавено единствено от имиджови подбуди.  Renault Megane R.S. - завръщането на краля @@@

Така да вземем за пример с цел да поберат новоразработеното от Renault Sport окачване калниците са раздути с 60 милиметра. На предните са добавени хриле, през които се води горещият въздух от Brembo спирачките. Предната ризница e по-агресивна и необятна, с отвори за в допълнение изстудяване и сплитър, въодушевен, по думите на Renault, от присъединяване на френският производител във Формула 1.

Задната ризница също има спомагателни отвори и огромен работещ дифузьор с централен накрайник във формата на извърнат трапец, в който са побрани двойните тръби на изпускателна система.

Новото сърце на Megane R.S.

Мощността от 280 кс идва от изцяло нов бензинов 1.8-литров четирицилиндров турбо мотор с непосредствено впръскване на горивото, създаден в съдействие с Renault Sport Racing. Въртящият миг е 390 Нм и е разполагаем в цялостната си двигателна сила още при 2400 оборота. Силата на новия Megane R.S. е дозирана доста точно, с цел да може всеки да извлече максимума от опциите на окачването и да се наслаждения на високото равнище на сцепление на предните гуми.  Renault Megane R.S. - завръщането на краля @@@

Изборът на трансмисии е сред класическа механична скоростна кутия с шест предавки и автоматизирана 6-степенна EDC с два съединителя и опция за промяна на предавките от лостчета зад кормилото. Ние успяхме да се доберем до механичната 6-степенна версия, с която можеш оптимално да участваш в ръководството на Megane R.S. Автоматичната EDC трансмисия с два съединителя също има своите преимущества, като с изключение на бързата промяна на предавки, дава опция за режим за по-спокойно шофиране в градски условия.

Интериор

Когато седнеш в новия Megane R.S., първото усещане е, че си попаднал в кокпита на състезателен автомобил, а не в елементарен хечбек. Дълбоките и прелестно обгръщащи те седалки с Alcantara тапицерия, спортният волан (от същата материя), лостът, алуминиевите педали и другите R.S. елементи те подтикват да опитваш да вземеш колкото се може повече от опциите на новия Megane R.S. И това е добре, тъй като в последна сметка за това са направени тези хот-хечове, да се карат от хора, инфектирани от бензин в кръвта.  Renault Megane R.S. - завръщането на краля @@@

Дали кралят още веднъж се споделя Megane R.S.?

Поведението на Megane R.S. при всевъзможни условия, методът, по който предава цялата мощ към асфалта, и усмивката, която остава на лицето ти дълго откакто си се прибрал, са задоволителни фактори Megane R.S. още веднъж да е обичаният ни хот-хеч. Особено когато е конфигуриран с 6-степенна механична скоростна кутия, машинален Torsen диференциал с лимитирано превъртане, Cup окачване и двукомпонентни спирачни дискове и Brembo апарати.

Ето главните фактори, които вършат Megane R.S. толкоз специфичен:

1. Cup окачването прави държанието на новия Megane R.S. извънредно точно и без никакви взаимни отстъпки.
2. Амортисьорите и пружините са с 10% по-твърди настройки, както и стабилизиращите щанги.
3. Torsen диференциалът се грижи за елиминирането на недозавиването посредством изменчив коефициент на блокиране при ускоряване и прекъсване.
4. Двукомпонентните дискове са по-леки и ефикасни при рискови натоварвания при прекъсване.
5. Системата 4CONTROL за завиване на четирите колела оказва помощ както за постоянното държание при висока скорост, по този начин и за положителната маневреност в градски условия.  Renault Megane R.S. - завръщането на краля @@@

В очакване хардкор Tropfy версията да завладее " Зеления пъкъл "

За да си върне короната и да бъде приет от всички за единствен крал обаче, от Renault ще пуснат в деяние предстоящата от всички даже още по-пистово ориентираната Tropfy версия. С 300 конски сили и по-ниско тегло тя ще нападна върха на главния съперник Honda Civic Type R за най-бърза обиколка на сериен автомобил с предно предаване по " Северната дъга " на именитата немска писта " Нюрбургринг ". Така, най-малко за известно време, се чака разногласията на тази тематика да приключат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР