Върху най-голямата компания за финансови технологии в Китай Ant Group

...
Върху най-голямата компания за финансови технологии в Китай Ant Group
Коментари Харесай

Китай глоби с 984 млн. долара компанията Ant Group

Върху най-голямата компания за финансови технологии в Китай Ant Group беше наложена санкция от 7,12 милиарда юана (984 млн. долара), съобщи Агенция Франс Прес.


Китайската централна банка, която управлява обновяването на Ant, откакто първичното обществено предложение (IPO) на компанията за 37 милиарда $ беше провалено в края на 2020 година, сподели, че ще санкции Ant със 7,1 милиарда юана, изисквайки от нея да спре интервенциите на своята финансирана от краудфандинг услуга за здравна помощ Xianghubao и компенсирайте потребителите.

Наказанието се равнява на една от най-големите санкции за интернет компания в Китай.

Ant и неговите дъщерни сдружения са нарушили законите по отношение на корпоративното ръководство и отбраната на финансовите консуматори и са взели участие в бизнес действия, които е трябвало да се правят от банкови и застрахователни институции, сподели Народната банка на Китай (PBOC).

След това финансовите регулатори „ ще се съсредоточат върху подобряването на „ нормализираните “ равнища на контрол на финансовия бизнес на платформените компании и ще слагат под контрол всички типове финансови действия “, добави финансовата институция.

Ant заяви, че е завършила работата си по поправяне. „ Ние ще съблюдаваме изискванията на наказването с цялата съвестност и откровеност и ще продължим да подобряваме в допълнение нашето ръководство на сходството ".

Освен Ant, китайските управляващи също оповестиха, че са глобили Ping An Bank, застрахователя PICC Property and Casualty, Postal Savings Bank и Tencent Holdings Tenpay, като Tenpay получи наказване от 2,4 милиарда юана за осъществяване на нарушавания в области като ръководство на потребителски данни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР