Върху десетки ценни църкви, исторически обекти и музеи са били

...
Върху десетки ценни църкви, исторически обекти и музеи са били
Коментари Харесай

Войната е увредила над 50 паметника на културата в Украйна

Върху десетки скъпи църкви, исторически обекти и музеи са били нанесени провали по време на войната в Украйна. За това заяви ЮНЕСКО, представена от " Ройтерс ".

Агенцията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета изрази изключително терзание за град Чернигов в северната част на страната.

Миналия месец ЮНЕСКО заяви, че е засилила ограниченията за отбрана на застрашеното културно завещание на Украйна в светлината на съветската инвазия, като да вземем за пример потреблението на емблема " Син щит " за отбелязване на нейните културни обекти и монументи.

" Ние сме доста загрижени за обстановката както на филантропично равнище, по този начин и във връзка с културното завещание. Наследството на човечеството е в заплаха (в Украйна) " , съобщи на конференция заместник-генералният шеф на ЮНЕСКО по културата Ернесто Отоне.
 1 трилион $ са общите загуби на Украйна от началото на войната
1 трилион $ са общите загуби на Украйна от началото на войната

Това съобщи украинският министър председател

Първият прелиминарен лист на ЮНЕСКО с изцяло или отчасти развалени обекти включва 29 религиозни обекта, 16 исторически здания, четири музея и четири паметника.

Генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле е изпратила писмо до съветския външен министър Сергей Лавров при започване на март, с цел да му подсети, че Р усия е подписала конвенцията за запазване на културното завещание по време на война. Към момента обаче ЮНЕСКО прецизира, че не е получен отговор.

По време на договарянията тази седмица Москва, която назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция ", съобщи, че покрай украинската столица Киев и близкия град Чернигов, с цел да построи доверие.

Киев и неговите съдружници обаче настояват, че Русия изтегля войските от тези региони не като жест на благосклонност, а, защото са понесли съществени загуби.
 Щети за над $63 милиарда от войната в Украйна
Щети за над $63 милиарда от войната в Украйна

Оценките са предварителни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР