Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи заклейми като сатанински

...
Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи заклейми като сатанински
Коментари Харесай

Иран се зарича да попречи на „сатанинския“ план на Тръмп и „евреизацията“ на Йерусалим

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи жигосах като " демонски " проекта на Съединени американски щати за разрешаване на израелско-палестинския спор и предвижда, че мюсюлманските страни безспорно щели да попречат предлагането да бъде осъществено на процедура, оповестява " Франс прес ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкри своя дълго чакан проект за мир в Белия дом през вчерашния ден.

" За смут на американските политици, сатанинската, пагубна политика на Съединени американски щати във връзка с Палестина - по този начин наречената " Сделка на века " - в никакъв случай няма да даде плод по Божията благосклонност ", написа Хаменеи в формалния си профил в " Туитър ".

" За евреизирането на Ал Кудс (Йерусалим) и казвайки, че би трябвало да е под контрола на евреите, те приказват неуместно и безразсъдно ", сподели той, употребявайки арабско име за Йерусалим.

" Проблемът за Палестина в никакъв случай няма да бъде пропуснат ", продължи Хаменеи и добави: " Палестинската страна и всички мюсюлмански страни несъмнено ще им се опълчват и няма да разрешат да се осъществя така наречен " Сделка на века. "

Планът дава на Израел огромна част от това, което той желае от десетилетия интернационална дипломация, а точно надзор над Йерусалим като " неделима " столица, а не град, който да споделя с палестинците. Планът също по този начин разрешава на Израел да анексира селищата на Западния бряг.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган също отхвърли предлагането на Тръмп, като настоя: " Планът да се даде Йерусалим на Израел е безусловно недопустим. "

Американският съдружник в Персийския залив Катар обаче съобщи, че приветства напъните на Съединени американски щати за реализиране на " дълготраен мир ", като в същото време предизвестява, че той е неосъществим без отстъпки за палестинците.

Палестинците яростно отхвърлиха целия проект. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР