Върховният съд обяви, че схемата нарушава споразумението за оттеглянето на

...
Върховният съд обяви, че схемата нарушава споразумението за оттеглянето на
Коментари Харесай

Съдът: Схемата на Обединеното кралство за установяване на граждани на ЕС е незаконна

Върховният съд разгласи, че схемата нарушава съглашението за отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Надзорният орган за спазване на правата на жителите на Европейски Съюз твърди, че схемата може да лиши хората от права, в случай че те не се записват в точния момент. 

 

От Министерството на вътрешните работи обявиха, че жителите на Европейски Съюз са другари с ясно обезпечена защита и ще оспорят решението на съда. От 2018 година министерството задвижи двуспепенен развой за жителите на Европейски Съюз, които желаят да останат в Обединеното кралство. 

 

Тази скица бе основана, тъй като правилото на Европейски Съюз за свободата на придвижване значи, че доста хора от блока в никакъв случай не са се нуждаели от позволение да бъдат в Обединеното кралство, според имиграционните закони, които се ползват в други елементи на света. Съгласно схемата минимум 2,2 милиона европейци сега имат краткотраен статут на уседналост. 

 

Това е лимитирано право да живеят и работят във Англия и то изтича, в случай че те не аплайват още веднъж за цялостен статут на уседналост след 5 години.

 

Около 200 000 души, които са част от пилотния план на схемата през 2018 година, би трябвало да се записват за цялостен статут до август 2023 година. В противоположен случай ще изгубят законните си права. 

 

Независимият контролен орган за правата на жителите на Европейски Съюз след Брекзит оспори тези договорености във Върховния съд с аргумента, че министрите нарушават правните обещания, които са дали на Европейски Съюз.

 

Посочва се, че голям брой евроепйци могат да станат незаконни имигранти за една нощ, в случай че не аплайват в точния момент за втория стадий. А това значи, че ще изгубят правото си да живеят, работят или учат, както и достъпа си до здравни услуги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР