Върховният съд на Венецуела нареди наказателно преследване срещу четирима депутати

...
Върховният съд на Венецуела нареди наказателно преследване срещу четирима депутати
Коментари Харесай

Във Венецуела погнаха опозиционни депутати

Върховният съд на Венецуела подреди наказателно гонене против четирима депутати от опозицията, заяви Нова телевизия. Обвиненията против депутатите са, че са изразили поддръжка за апелите на опозиционния водач Хуан Гуайдо за въстание против държавното управление на президента Николас Мадуро.

По този метод общият брой на опозиционните депутати, станали обект на внимание от венецуелското правораздаване, към този момент е 14. Седем от тях към този момент бяха лишени от парламентарния си имунитет от Учредителното заседание, основано от държавното управление през 2017 година и формирано само от правилни на президента Николас Мадуро хора.

Заместник-председателят на венецуелското Национално заседание Едгар Самбрано бе задържан и вкаран във боен затвор, други трима депутати потърсиха леговище в резиденциите на задгранични дипломати, а един избяга в Колумбия. Хуан Гуайдо, който бе приет за краткотраен президент на Венецуела в към 50 страни, се пробва да смъкна от власт президента Николас Мадуро от края на януари. Според Гуайдо Мадуро е "диктатор и грабител ", защото преизбирането му за президент предходната година е било нелегитимно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР