Върховният съд на Великобритания постанови, че премиерът Борис Джонсън да

...
Върховният съд на Великобритания постанови, че премиерът Борис Джонсън да
Коментари Харесай

Британският върховен съд обяви за незаконно решението на премиера да разпусне парламента

Върховният съд на Англия постанови, че министър председателят Борис Джонсън да спре краткотрайно работата на Народното събрание е нелегално и съветът му към кралицата да го утвърди е " противозаконен, недействителен и безпочвен ".

Съдията Бренда Хейл разгласи, че действието на Джонсън е " недействително и без последствия ". По думите ѝ това значи, че на процедура Народното събрание към момента заседава и от управлението и членовете на двете камари зависи по кое време да се съберат.

Разпускането на Народното събрание в насилствена отмора " е нелегално, тъй като то е довело до разстройване и попречване на опцията на Народното събрание да извършва своите конституционни функционалности без рационално съображение ", написа в решението, взето с единогласие от 11-членен състав на Върховния съд.

То е удар по Джонсън, който разпусна депутатите, с цел да приключи дебатите по неговата политика за Брекзит, отбелязва АП.

Магистратите се произнесоха във вторник, откакто в продължение на три дни предходната седмица изслушваха причините и на двете страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР