Върховният съд на Унгария оправда репортерка, осъдена по обвинение, че

...
Върховният съд на Унгария оправда репортерка, осъдена по обвинение, че
Коментари Харесай

Отмениха присъдите на репортерката, която рита мигранти

Върховният съд на Унгария оправда кореспондентка, наказана по обвиняване, че преди три години е ритала и препъвала мигранти, с цел да им попречи да влязат на унгарска територия от Сърбия, съобщи ДПА.

Обявеното през днешния ден решение на съда анулира присъдите от две по-долни инстанции. Петра Ласло бе наказана на три години условно поради дейностите си, привлекли вниманието и възмущението на международната общественост по време на бежанската рецесия на Балканите през есента на 2015 година Няколко видеозаписа посочваха по какъв начин Ласло рита едно момиче и препъва мъж с дете на ръце, до момента в който прииждащите от Сърбия мигранти се пробват да се изплъзнат на служителите на реда, които препречват пътя им.

Подсъдимата се извини пред съда и оправда държанието си със боязън от мигрантите. Въпреки това тя бе уволнена от тогавашния си шеф - малкия екран N1TV.

Днес Върховният съд постанови, че Петра Ласло би трябвало да бъде упреквана за нарушение на публичния ред, а не по наказателния кодекс.

Няколко дни след случая с Ласло държавното управление на Унгария завърши с построяването на ограда от бодлива тел по сръбската граница. До март 2016 година всички страни по така наречен Балкански път стопираха напредването на мигранти към богатите страни в Западна Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР