Върховният съд на Турция потвърди присъдата на известната турска певица,

...
Върховният съд на Турция потвърди присъдата на известната турска певица,
Коментари Харесай

Турски съд праща в затвора известна актриса за обида на Ердоган

Върховният съд на Турция удостовери присъдата на известната турска певица, театрална и киноактриса Зухал Олджай за засегнатост на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи bTV.

На първа инстанция актрисата получи присъдата от 11 месеца и 20 дни затвор. Адвокатите й апелираха, само че Върховният съд отхвърли жалбата и удостовери дадената присъда на първоинстанционния съд. Според медиите присъдата е била доказана единомислещо от състава на Върховния съд.

На 5 август 2016 година незнаен мъж се обадил на номера на полицията 155 и алармирал, че Олджай извършва в заведение в Кадъкьой ария, в която се съдържали обидни думи против президента Ердоган. Вследствие актрисата упрекната за това, че трансформирала текста на песента за да оскърби Ердоган.

В отбраната си пред съда Зухал Олджай отхвърли обвиняванията, като съобщи, че не е имала унизителен претекст, а единствено е желала да нагоди текста към ритъма.

През 2010 година певицата бе наказана да заплати парична санкция от към 2 хиляди евро за „ засегнатост на длъжностно лице ".

Смята се, че певицата може да бъде освободена условно, тъй като срокът на наказването е по-малко от една година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР