Върховният съд на Турция потвърди присъдата на известната турска певица,

...
Върховният съд на Турция потвърди присъдата на известната турска певица,
Коментари Харесай

Изпращат известна турска актрисата в затвора за обида на Ердоган

 Върховният съд на Турция удостовери присъдата на известната турска певица, театрална и киноактриса Зухал Олджай за засегнатост на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 

На първа инстанция актрисата получи присъдата от 11 месеца и 20 дни затвор. Адвокатите й апелираха, само че Върховният съд отхвърли жалбата и удостовери дадената присъда на първоинстанционния съд. Според медиите присъдата е била доказана единомислещо от състава на Върховния съд, оповестява bTV. 

На 5 август 2016 година незнаен мъж се обадил на номера на полицията 155 и алармирал, че Олджай извършва в заведение в Кадъкьой ария, в която се съдържали обидни думи против президента Ердоган. Вследствие актрисата упрекната за това, че трансформирала текста на песента за да оскърби Ердоган.В отбраната си пред съда Зухал Олджай отхвърли обвиняванията, като съобщи, че не е имала унизителен претекст, а единствено е желала да нагоди текста към ритъма.

През 2010 година певицата бе наказана да заплати парична санкция от към 2 хиляди евро за  обида на длъжностно.Смята се, че певицата може да бъде освободена условно, тъй като срокът на наказването е по-малко от една година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР