Върховният съд на САЩ застана на страната на технологичния гигант

...
Върховният съд на САЩ застана на страната на технологичния гигант
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ подкрепи Google в десетилетна съдебна битка срещу Oracle

Върховният съд на Съединени американски щати застана на страната на софтуерния колос Гугъл в спор за авторско право за 8 милиарда $ с Oracle във връзка със основаването на операционната система Android, употребена в множеството смарт телефони по света, осведоми CBS News.

За да основат Android, която е пусната през 2017 година, от Гугъл са написали милиони редове за основаването на нов компютърен код . Но също са употребявани 11 330 реда код и организация, която е част от платформата Java на Oracle.

От Гугъл декларират, че това, което са създали, от дълго време е позволено, обща процедура в бранша, процедура, която е добра за софтуерния напредък. Компанията акцентира, че няма отбрана на авторско право за чисто функционален, некреативен компютърен код , нещо, което не може да бъде написано по различен метод. Но от Oracle се оплакват, че от Гугъл са направили " невъобразим акт на плагиатство ".

Шестима против двама съдии застанаха на страната на Гугъл в мнението си, поместено на 62 страници. Повечето съдии смятат, че компанията не е нарушила закона за авторското право . Само 8 съдии взеха отношение, защото бе прегледан през октомври, след , само че

Съдебният случай е от десетилетие.

Microsoft, IBM и други компании в бранша поддържаха Гугъл. Motion Picture Association и Recording Industry Association of America пък поддържаха Oracle.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР