Върховният съд на САЩ възстанови частично действието на указа на

...
Върховният съд на САЩ възстанови частично действието на указа на
Коментари Харесай

Съдът възстанови частично имиграционния указ на Тръмп

Върховният съд на Съединени американски щати възвърне отчасти действието на указа на президента Доналд Тръмп, с който беше неразрешено влизането в страната на жители на шест мюсюлмански страни. 

Забраната беше въведена с декрет на Тръмп от 6 март, само че осъществяването му беше блокирано от правосъдно решение, доказано от Апелативния съд в Сан Франциско. 

Върховният съд обаче реши, че част от указа на Тръмп би трябвало да се съблюдава до приключването на правните разногласия към въвеждането на възбраната през октомври. 

След решението на съда ще се съблюдава възбраната за влизане в страната на жителите на шест страни, в случай че те нямат действителни връзки с човек или организация, намиращи се в Съединени американски щати. Забраната важи за жители на Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен.

В мощ влиза и 120-дневната възбрана за приемане на бежанци в Съединени американски щати, която ще се ползва при същите условия. 

Миналата седмица Тръмп съобщи, че указът ще почне да се ползва 72 часа, откакто съдът позволи, напомня Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Администрацията на Доналд Тръмп към този момент разгласи, че въвеждането на възбраната е належащо, с цел да се преразгледа процедурата за издаване на визи от тези шест страни. 

През октомври Върховният съд ще би трябвало да се произнесе по въпроса дали възбраната съставлява дискриминация на религиозна основа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР