Върховният съд на САЩ постанови, че президентът Доналд Тръмп трябва

...
Върховният съд на САЩ постанови, че президентът Доналд Тръмп трябва
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ нареди на Тръмп да предаде данъчните си декларации на прокуратурата

Върховният съд на Съединени американски щати постанови, че президентът Доналд Тръмп би трябвало да съобщи данъчните си заявления и финансовите си доклади на прокуратурата в Ню Йорк, оповестява " Франс прес ".

В решението, взето със седем съдийски гласа " за " и два " срещу ", Върховният съд постанови, че президентът няма безспорен имунитет против наказателно гонене .

Най-висшата правосъдна институция в страната също по този начин излезе с решение по обособен проблем по отношение на искане на комисиите към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), които са доминирани от Демократическата партия, за данъчните заявления и финансовите доклади на Тръмп.

В решение със седем съдийски гласа " за " и два " срещу ", което е частична победа за Тръмп , съдът върна делото на Камарата на представителите назад на по-ниска правосъдна инстанция за по-нататъшно разглеждане.

Окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс, демократ, изиска финансовите доклади на президента в продължение на осем години по отношение на хипотетично заплащане на " рушвет " на порно актрисата и някогашен модел на " Плейбой " Сторми Даниелс, с цел да си мълчи и да не разкрива разобличаваща информация за Тръмп.

Адвокатите на Тръмп твърдяха, че президентът има имунитет от наказателно гонене, изказване, отхвърлено от съда.

" Преди двеста години огромен правист на нашия Съд откри, че никой жител, даже и президентът, не е изрично над общото обвързване да показа доказателства, когато е свикан в наказателно произвеждане ", сподели съдът. " Днес удостоверяваме този принцип. "

Ванс назова ръководещите " голяма победа за системата на правораздаване на нашата нация и нейния основополагащ принцип, че никой - даже и президент - не е над закона.

" Нашето следствие, което беше закъсняло с съвсем година с този правосъден развой, ще се възобнови, ръководено както постоянно от тържественото обвързване на огромното жури да следва закона и обстоятелствата, където и да докара ", сподели Ванс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР