Върховният съд на САЩ даде зелена светлина на администрацията на

...
Върховният съд на САЩ даде зелена светлина на администрацията на
Коментари Харесай

САЩ затягат правилата за получаване на зелена карта

Върховният съд на Съединени американски щати даде зелена светлина на администрацията на Доналд Тръмп да приложи нови правила, които заплашват правото на непрекъснато жителство в Съединени американски щати, известно още като " зелена карта ". Съгласно новите правила имиграционните управляващи могат да отхвърлят зелени карти на имигранти, преценени като евентуални ползватели на обществени помощи.

Върховният съд одобри решението с 5 на 4 гласа, отменяйки възбрана за използването му на национално ниво, издадена от апелативен съд в Ню Йорк. По-рано федерални апелативни съдилища в Сан Франциско и Ричмънд, Вирджиния, също анулираха правосъдни решения против новата политика. Съдебно наставление срещу новите правила остава в действие единствено в Илинойс, само че е годно единствено за този щат. Съдебната борба ще продължи, само че имигрантите, кандидатстващи за непрекъснато престояване, ще би трябвало да покажат, че няма да бъдат " публично задължение ".

Новата политика значително уголемява факторите, които ще бъдат вземани поради при даването на позволение за непрекъснато престояване, или така наречен " зелена карта ".

Имиграционните чиновници ще преглеждат фактори като възраст, просветителна степен и притежаване на британски език, с цел да преценяват дали претендентите могат да се трансфорат в " публично задължение ", ползвайки федералната и щатска стратегия за подкрепяне на хора с ниски приходи в областта на опазването на здравето ( " Медикейд " ), купони за храна, ваучери за жилище и други форми на обществени помощи.

Администрацията на президента Доналд Тръмп споделя, че новите правила са нужни, с цел да подсигуряват самостоятелността на имигрантите. Критиците на новата политика споделят, че тези разпореждания ще лимитират законната имиграция на хора с ниски приходи от разрастващи се страни от Латинска Америка, Африка и Азия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР