Върховният съд на САЩ блокира призовка, издадена от Конгреса на

...
Върховният съд на САЩ блокира призовка, издадена от Конгреса на
Коментари Харесай

Изглежда Върховният съд ще решава за данъчните декларации на Тръмп

Върховният съд на Съединени американски щати блокира призовка, издадена от Конгреса на Съединени американски щати, изискваща данъчните заявления на Доналд Тръмп, оповестява БГНЕС, базирайки се на NBC.
Победата на Тръмп е краткотрайна, тъй като блокирането на действието на призовката е единствено до момента в който юристите на президента внесат формалното обжалване на процедурата. Срокът за това е 5 декември, само че в случай че делото в последна сметка влезе във Върховния съд, до решаването му могат да минат няколко месеца.
Една от комисиите в доминираната от Демократическата партия долна камара на Конгреса издаде призовката през април, като изискваше от компанията " Мазарс ", която отдавна приготвя данъчните заявления на Тръмп, да им изпрати документите за интервал от 7 години. Комисията действаше по показания на някогашния юрист на Тръм Майкъл Коен, който сподели че милиардерът е лъгал банки и други финансови институции какъв брой пари има, с цел да може по-лесно да взима заеми. След това, по думите на Коен, Тръмп още веднъж лъжел какъв брой пари има, като този път намалявал размера на положението си, с цел да заплаща по-малки суми като налози върху многочислените му недвижими парцели.
Тръмп към този момент апелира призовката на по-ниска инстанция, само че загуби обжалването.
Адвокатите му настояват, че Комисията по контрол в Конгреса няма пълномощия за активност отвън инспекцията на законодателната активност и изпратената призовка е опит да се прави на проверяващ орган, което не й е разрешено по устав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР