Върховният съд на Съединените щати разреши на президента Тръмп да

...
Върховният съд на Съединените щати разреши на президента Тръмп да
Коментари Харесай

Тръмп получи разрешение да похарчи 2,5 милиарда долара за стената с Мексико

Върховният съд на Съединените щати позволи на президента Тръмп да употребява 2,5 милиарда $ от бюджета на Пентагона за създаване на част от стената по границата с Мексико. Така магистратите анулираха възбрана на федерален арбитър в Калифорния. Държавният глава дефинира развръзката като " огромна победа ". Справянето с незаконната миграция е в центъра на акцията му за преизбиране през 2020.

 © БГНЕС
Решението на Върховния съд разрешава парите да се употребяват за стени в Калифорния, Аризона и Ню Мексико. Физическа бариера сред Съединените щати и Мексико беше основно заричане в акцията на Доналд Тръмп през 2016-та. Според демократите оборудването ще е прекомерно скъпо и неефективно.

През февруари президентът разгласи изключително състояние в опит да заобиколи Конгреса и изиска 6,7 милиарда $ в името на националната сигурност. Сметката обаче може да доближи 23 милиарда за цялата дължина на браздата от 3200 километра.

Според американските управляващи през юни на югозападната граница са задържани над 104 300- спад с 28 на 100 по отношение на предходния месец. Белият дом твърди, че това е резултат от новата политика към Мексико, която планува търсещите леговище да чакат решение на мексиканска територия.

Съединените щати подписаха съглашение и с Гватемала. Според него преминаващите оттова от Хондурас и Ел Салвадор би трябвало да желаят леговище на място, вместо да потеглят напряко към Съединените щати.

Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати:Това знаково съглашение ще спре койотите и трафикантите. Има доста неприятни, доста заболели хора, които вършат купища пари от човешкото злощастие. Споразумението ще даде сигурност на законните претенденти за леговище, ще спре измамите и злоупотребите със системата.
170 мигранти, в това число 13 деца са починали или изчезнали от началото на годината на американско-мексиканската граница, показва Организация на обединените нации. Броят на арестуваните там е понижен доста спрямо предходното десетилетие, само че президентът Тръмп дефинира обстановката като рецесия за националната сигурност, отбелязва БиБиСи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР