Върховният съд на Мисури отхвърли жалба относно това как да

...
Върховният съд на Мисури отхвърли жалба относно това как да
Коментари Харесай

Върховният съд на Мисури нанася удар на езика на гласуването на държавния секретар относно абортите

Върховният съд на Мисури отхвърли тъжба по отношение на това по какъв начин да се формулира въпрос за гласоподаване по отношение на достъпа до аборти в щата.

Законодателите в Мисури към този момент не разрешиха абортите, с изключение на в случаите на незабавна здравна помощ, само че последователите на по-широкия достъп до процедурата се стремят да слагат въпрос за това непосредствено пред гласоподавателите през идната година. Във всичките седем щата, в които абортите са предмет на гласоподаване, откогато Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли Роу против Уейд предходната година, гласоподавателите или поддържаха отбраната на правата на аборт, или отхвърлиха опитите те да бъдат подкопани.

В Мисури чиновниците и покровителите от двете страни се борят с това по какъв начин да формулират въпроса, който може да влезе в бюлетината. Държавният секретар Джей Ашкрофт предложи да се попитат гласоподавателите дали поддържат разрешаването на „ рискови и нерегламентирани аборти до раждане онлайн “.

Щатски апелативен съд през октомври съобщи, че формулировката е политически пристрастна. Ашкрофт апелира решението, само че в понеделник Върховният съд на Мисури отхвърли да изслуша аргумента му.

Резюметата се употребяват в бюлетините за Мисури, с цел да оказват помощ на гласоподавателите да схванат от време на време дългите и комплицирани конституционни промени и други оферти за гласоподаване. Ашкрофт, който се кандидатира за губернатор през 2024 година, сподели, че формулировката му „ заслужено и тъкмо отразява обсега и мащаба “ на всяка от шестте препоръчани ограничения за гласоподаване за права на аборт.

„ Моята отговорност като държавен секретар е да уверете се, че хората в Мисури имат гласов език, който могат да схванат и да му се доверят “, сподели Ашкрофт в известие за вести. „ Ако тези петиции стигнат до гласуването, хората ще решат. Ще продължа да върша всичко по силите си, с цел да се уверя, че жителите на Мисури знаят истината. “

В изказване на ACLU на Мисури се споделя, че „ многократното отменяне на причините на държавния секретар удостоверява, че неговият случай няма правно значение. "

Ашкрофт е наследник на Джон Ашкрофт, някогашен губернатор, сенатор на Съединени американски щати и основен прокурор на Съединени американски щати при президента Джордж У. Буш. Джей Ашкрофт е измежду четиримата републиканци, които оповестиха кандидатурите си за губернатор през идната година.

Първоначалното изложение на Ашкрофт на препоръчаните ремонти по отношение на абортите, които биха могли да бъдат гласувани през 2024 година, в случай че поддръжниците съберат задоволително подписи на гласоподаватели, би желало гласоподавателите дали желаят да „ разрешат рискови, нерегламентирани и неограничени аборти, от забременяване до раждане онлайн, без да се изисква медицински лиценз или евентуално да бъдат обект на лекарска неточност. “

През октомври апелативен правосъден състав написа, че разрешаването на безграничен аборт „ през всичките девет месеца на бременността не е евентуален резултат от самодейностите “. Панелът значително поддържа резюметата, написани от арбитър от по-нисък съд, с цел да бъдат по-безпристрастни.

Тези резюмета ще кажат на гласоподавателите, че промените ще „ открият право да вземат решения по отношение на грижите за репродуктивното здраве, в това число аборт и контрацептиви “. и „ унищожаване на възбраната на Мисури за аборти. “

Настоящият закон на Мисури прави множеството аборти закононарушение, наказуемо с пет до 15 години затвор за всеки, който извърши или провокира подобен. Медицинските експерти, които го вършат, също могат да изгубят лицензите си. Законът не разрешава дамите, които се подлагат на аборт, да бъдат преследвани.

По-рано този месец гласоподавателите в Охайо утвърдиха конституционна корекция, която подсигурява достъп до аборт и други форми на грижи за репродуктивното здраве.

Мерки за отбрана на достъпа до аборти ще бъде включено в бюлетините през 2024 година в Мериленд и Ню Йорк. Законодателни старания или петиции са в ход в разнообразни други щати. Има старания за отбрана или разширение на достъпа в Аризона, Флорида, Невада и Южна Дакота; и да го ограничи в Айова, Небраска и Пенсилвания. Задвижванията са включени и за двата типа ограничения в Колорадо.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР