Върховният съд на Лондон обяви за незаконно решението на столичната

...
Върховният съд на Лондон обяви за незаконно решението на столичната
Коментари Харесай

Британски съд призна за незаконна забраната за протести на екоактивисти в Лондон

Върховният съд на Лондон разгласи за нелегално решението на столичната полиция за възбрана на митинги на екологичното придвижване " Бунт против заличаването ", наложена през октомври, съобщи Ройтерс.

Съдът постанови, че обособени манифестации, даже да са координирани от една организация, не могат да бъдат определяни като " обществени събрания " и по тази причина възбраната им е противозаконна.

" Това е историческа победа, тъй като за първи път оспорихме превишаването на пълномощията от страна на полицията и победихме. Това е отлично ", сподели една от привърженичките на придвижването баронеса Джени Джоунс, представена от в. " Гардиън "

Движението " Бунт против заличаването ", учредено във Англия предходната година, разгласи за своя цел посредством митинги да притегли вниманието на политиците и да ги подтикне да вземат ограничения против климатичните промени. Акциите на придвижването протичат в 60 градове по света.

През април екоактивистите в продължение на две седмици блокираха придвижването по улиците на Лондон, нарушиха работата на метрото и блокираха входа на постройката на Лондонската фондова борса, с цел да привлекат вниманието към световното стопляне. По време на априлските митинги полицията задържа над хиляда души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР